van der Horst

Rally van Ieper: Organisator presenteert Kemmel Bike Hill Climb

GEKO Ypres Rally
GEKO Ypres Rally
Ter gelegenheid van de 50ste editie van de Geko Ypres Rally heeft organisator VZW Superstage een verrassend en gevarieerd programma uitgewerkt. De grootste verrassing is de creatie van een nieuw evenement op de befaamde Kemmelberg, een van de klassieke spektakelpunten tijdens de Geko Ypres Rally. Op zondag 8 juni organiseert VZW Superstage een klimkoers, maar deze keer op de fiets!
Het concept van de Kemmel Bike Hill Climb is uniek en leunt nauw aan bij het rallywerk. Het doel is om zo snel mogelijk de korte "klassementsproef" van anderhalve kilometer af te werken met een team van drie renners. De finish van de heuvelklim ligt bovenaan op de top van de Kemmelberg, natuurlijk ook een bekende heuvel in wielermiddens.

"Elk team bestaat uit drie renners en de heuvelklim wordt in teamverband afgewerkt. Dit betekent dat de chrono van de derde en laatste renner van het team op de top wordt genoteerd," vertelt Jan Hollebeke, de verantwoordelijke van de Kemmel Bike Hill Climb. "Op zondag 8 juni gaat het eerste team van start omstreeks 13h. We mikken op een 60-tal teams van drie renners aan de start. Na de eerste run sprinten de 30 snelste teams een tweede keer naar boven. 15 teams blijven over voor de derde passage, 7 voor de vierde ronde en uiteindelijk zullen de drie snelste teams de grote finale afwerken, waarbij ze gelijktijdig van start gaan. Het team waarvan de derde renner als eerste de top bereikt zal de eerste editie van de Kemmel Bike Hill Climb winnen."

Inschrijven voor de Kemmel Bike Hill Climb kan via de specifieke rubriek op de website www.kemmelhillclimb.be. Het inschrijvingsgeld bedraagt slechts 20 euro per team van drie renners. De Kemmel Bike Hill Climb staat open voor alle wielerliefhebbers die zich eens willen uitleven op een van de mooiste beklimmingen van de Westhoek.

Heel wat rallypiloten trainen op de fiets om fysiek paraat te zijn voor de Geko Ypres Rally. Om de Kemmel Bike Hill Climb een extra portie spankracht te geven, daagt VZW Superstage hen uit om te tonen dat ze ook hun mannetje kunnen staan op twee wielen. En, er hangt een mooie beloning aan vast...

VZW SuperstageDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 24 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons