van der Horst

Rally van Kroatië: Jan Kopecky ondervindt nauwelijks tegenstand

Jan Kopecky - Skoda Fabia S2000
Jan Kopecky - Skoda Fabia S2000
De Tsjechische Skodarijder Jan Kopecky heeft vrij makkelijk de 10de manche van het European Rally Championship. De laatste twee wedstrijden hoeft Kopecky zelfs niet meer aan te treden. Het kampioenschap is opgedeeld in twee periodes van telkens zes wedstrijden. Van beide periodes tellen telkens de vier beste uitslagen. Kopecky heeft tijdens de tweede periode drie overwinningen en een derde plaats behaald en dat is ruim voldoende voor de Europese kroon. Bouffier en Breen kunnen nu nog onder elkaar uitmaken wie de tweede plaats zal pakken.
De Oostenrijker Aigner werd in een Subaru tweede op een kleine twee minuten terwijl de Duitser Cassner het podium vervolledigde in Kroatië. Pieter Tsjoen en Bernd Casier hadden in Ieper reeds het plan opgevat om het stuur te delen, maar dat verhaal strandde reeds in de shake down door een technische tegenslag.
In Kroatië was het duo opnieuw van de partij en ze werden vierde algemeen. Het duo won twee KP’s.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons