van der Horst

Rally van Letland: Lappi leidt, Bouffier lijdt

Esapekka Lappi - Skoda Fabia S2000
Esapekka Lappi - Skoda Fabia S2000
Dag 1 van de Rally van Letland, de tweede wedstrijd voor het European Rally Championship (ERC), is achter de rug en de deelnemers hebben drie lussen van twee KP’s afgelegd of in totaal 137 km tegen de chrono. De winnaar van de openingsmanche in Oostenrijk, de Pool Robert Kubica, was er niet bij en zit momenteel reeds in Zweden voor de WRC-manche van volgende week.
  • Oeste Kart
De Fransman Bryan Bouffier, tweede na Ogier in de Rally Monte Carlo, was met de Citroën DS3 S2000 de eerste leider met 0,2 sec. voorsprong op thuisrijder Gryazin en 5,7 sec. op de Fin Lappi. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van Bouffier, want hij moest de Citroën in het opgavepark parkeren. Bouffier raakte op de besneewde tweede KP net na de start een strobaal en beschadigde daarbij de radiator.

Gryazin won in zijn Ford Fiësta R5 de tweede KP en werd leider met reeds 20 seconden voorsprong op de Finse Skoda rijder Lappi. Gryazin wist nog de derde KP achter zijn naam te zetten, maar Lappi scoorde een hattrick tijdens de laatste drie KP’s en boog zijn achterstand van 30 seconden om in een voorsprong van 2,6 seconden. De Ier Breen staat met de Skoda op een voorlopige derde plaats op net geen minuut van Lappi. 

Foto: ERC.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 1 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Liepāja.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons