van der Horst

Rally van Mexico: Ogier en Volkswagen eerste leiders

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
De openingsproef van de Rally van Mexico gaat over 1,01 km en wordt traditioneel verreden door de oude tunnels uit de 17de eeuw en in het historisch centrum van Guanajuato. Deze eerste proef werd deze nacht Belgische tijd gewonnen door de Franse regerende wereldkampioen Sébastien Ogier. De Volkswagen-rijder deed over deze zeer korte afstand 3 tienden beter dan een verrassende Est Ott Tanak die onderweg is met een Ford Fiësta R5.
De Noor Mikkelsen in de tweede VW Polo was 4/10 trager dan kopman Ogier, terwijl de Brit Meeke in zijn Citroën de vierde chrono draaide op 6/10. Leider in de WK-tussenstand, de Fin Latvala, pakte de zesde tijd voor onze landgenoot Neuville, Østberg, Hirvonen en Kubica.

Voor de Australiër Atkinson in de tweede Hyundai i20 WRC begon de wedstrijd in mineur. Reeds na 100 meter viel de wagen stil en via een reset kon hij terug op pad, maar hij verloor 20 seconden op de eerste leider.

Deze avond, Belgische tijd, wordt het dan menens met twee grote lussen van telkens vier KP’s en twee afsluitende Super Specials. In totaal krijgen de heren piloten een kleine 150 km tegen de klok, verdeeld over 10 proeven, voorgeschoteld. 

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 7 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons