van der Horst

Rally van Mexico: KP-winst voor Neuville - Ogier eerste leider na dag 1 (+ Video)

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Amper 3,6 km kregen de piloten voor de wielen geschoven tijdens de eerste wedstrijddag in de Rally van Mexico, een dag die volledig in het teken stond van spektakel. Onze landgenoot Thierry Neuville was de snelste in de Monster Street Stage door de straten en tunnels van Gunanjuato voor de ogen van tienduizenden uitgelaten rallyfans. Sébastien Ogier nam in KP2 dan weer de leiding over van Neuville.
Neuville pakte op de korte showetappe van amper 1 km de winst en was meteen de eerste leider. De Fordrijder klokte 3/10 sneller af dan merkgenoten Østberg en Al-Attiyah terwijl de VW Polo’s van Ogier en Latvala respectievelijk 5/10 en 9/10 sec. moesten toegeven.

Parque Bicentenario over 2,6 km was dan weer voor WK-leider Sébastien Ogier voor Hirvonen, Østberg, Sordo en Neuville. De Fransman in zijn VW Polo R WRC pakte de leiding over van Neuville en mocht gaan rusten met 3/10 en 6/10 sec. voorsprong op het Ford duo Østberg en Neuville. De andere verschillen zijn qsuasi te verwaarlozen. Latvala moest in de tweede VW Polo een dikke zes seconden toegeven.

Na deze gesmaakte opwarmer begint deze namiddag (Belgische tijd) het grote werk met twee lussen van telkens 4 kp’s over telkens 77 km, onderbroken door een Street Stage van 1,2 km. En deze avond laat moeten de piloten nog twee Super Specials afwerken van telkens 2,2 km. Elf runs dus vandaag op dag 2. 

Om u een idee te geven van de sfeer en wat de piloten te wachten staat in het onherbergzame Mexico, in bijlage de video van de preview.



Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 8 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons