van der Horst

Rally van Mexico: Neuville voorlopig derde in waanzinnige rally

Ogier - VW Polo R WRC
Ogier - VW Polo R WRC
Gisteren, op de eerste echte wedstrijddag van de Rally van Mexico, werd het deelnemersveld herschapen in een regelrecht slagveld. Vandaag was het niet veel beter tijdens de eerste lus. Velen gingen gisteren slapen met gemengde gevoelens na de talrijke uitvallers tijdens deze incidentrijke wedstrijd. We noteerden ondermeer problemen en veel tijdsverlies voor de Hyundai i20 WRC van Atkinson terwijl ook Neuville kloeg over zijn wapen. Verder waren er Mikkelsen die een gebroken ophanging kende op zijn VW Polo en de held van de opening KP op vrijdag, Tanak en tevens leider in WRC2 met de Ford Fiesta R5, die naast de baan dook. Nadien verloren we de nummers drie en vier in de tussenstand, met name Hirvonen en Meeke. En als klap op de vuurpijl ging Kubica in de eerste van de twee afsluitende show KP’s op zijn dak liggen en de Pool zag zijn vierde plaats in rook opgaan.
Dat resulteerde in een tussenstand waarbij een foutloze Ogier aan de leiding stond met 26 tellen voorsprong op Ostberg en 42 seconden op Latvala. Evans stond na de eerste dag vierde, maar wel op 2min28sec. en met amper anderhalve seconde voorsprong op Neuville die door alle uitvallers naar de vijfde plaats opstoomde.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
En het kon nog gekker. Iedereen die gisteren in de problemen kwam tekende vandaag opnieuw paraat via Rally2 maar met een grote achterstand. Tijdens de openingsproef van de derde dag raakte de tweede in de tussenstand, Ostberg in de problemen met een stukke ophanging en hij moest later de handdoek werpen. Het werd een Volkswagen-feestje met Ogier, Latvala en Mikkelsen op de eerste drie plaatsen. De tweede KP was opnieuw voor Volkswagen met Ogier en Latvala en deze maal was Neuville duidelijk de snellere van Evans, waardoor onze landgenoot, ondanks een achterstand van bijna vier minuten, kwam post vatten op de derde plaats. Ogier leidt nog steeds de debatten voor merkgenoot Latvala die volgt op 49 seconden. De spanning is wel volledig zoek in Mexico.

Foto's: Willy Weyens & WRC.Com



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons