van der Horst

Rally van Mexico: Ogier en Volkswagen blijven overheersen – Neuville richting eerste podium

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
De derde dag van de Rally van Mexico is uitgedraaid op een demonstratie van Volkswagen en vooral van Ogier die vijf van de zeven proeven achter zijn naam zette. Ploegmaat Latvala die gezien zijn situatie in de tussenstand geen onnodige risico’s neemt, won net als de Brit Meeke (Citroën) een van de twee afsluitende Super Specials over 2,21 km.
Ogier heeft een minuut voorsprong op Latvala die dan door zijn tweede plaats samen met Ogier een pak punten kan scoren voor Volkswagen in het kampioenschap voor constructeurs.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Neuville, door het wegvallen van de rest van de concurrentie, volgt met zijn Hyundai i20 WRC in derde stelling op maar liefst 4min37sec. en heeft 47 seconden voorsprong op de Ford Fiësta van de Brit Evans waarmee hij in het begin van de dag in strijd was voor de resterende podiumplaats. Het zou het eerste podium kunnen worden voor Hyundai, maar er is duidelijk nog werk aan de winkel. Hirvonen en Meeke staan ondanks het uitvallen tijdens dag 2 terug op een respectievelijke 8ste en 9de plaats en scoren dus voorlopig WK punten.

Vanavond en vannacht, Belgische tijd, worden nog vier KP’s afgewerkt en, los van eventuele technische problemen, zien we geen verschuivingen meer binnen de top 10. Het enige spannende moment dat we nog verwachten is de strijd tijdens de afsluitende Powerstage over 8,25 km waarbij de rijders nog respectievelijk 3, 2 en 1 extra punten kunnen pakken.

Verder valt er niet veel meer te vertellen over deze superzware rally waarbij iedereen, behalve Ogier en Latvala zijn verhaal zal hebben.

Foto's: Willy Weyens & WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 9 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons