van der Horst

Rally van Mexico: Ogier en Volkswagen leiden – Neuville bij de les

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
De eerste grote lus van dag 2 op gravel is achter de rug. Nadat gisteren onze landgenoot Thierry Neuville even kon proeven van de leiding door de openingsproef achter zijn naam te zetten, was het vandaag tijd voor het grote en zware werk.
Voor VW rijder Jari-Matti Latvala was het vandaag reeds over na 500 meter toen hij een steen raakte en de Polo zwaar beschadigde. Maar blijkbaar kan men de Fin niet veel ten laste leggen, want volgens ooggetuigen was deze steen in het midden van de weg terecht gekomen nadat deze door een voorganger was los gereden. Latvala ging erover en beschadigde de ophanging vooraan. Ook de Rus Novikov verloor een pak tijd door elektrische problemen en kon pas na zeven lange minuten de wagen terug aan de praat krijgen. De eerste KP werd gewonnen door Sébastien Ogier voor Mads Østberg en Thierry Neuville.

Thierry Neuville: Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville: Ford Fiësta RS WRC
Een KP later pakte Østberg de leiding over terwijl Hirvonen de derde plek van Neuville inpikte. De Australier Atkinson, bijgestaan door onze landgenoot Stéphane Prévot, kreeg een straftijd van 3min30sec aan zijn broek nadat hij zich 21 minuten te laat aanmeldde aan de start wegens problemen aan de stuurkolom. Ook de derde KP werd nipt gewonnen door de Noorse Fordrijder voor Ogier en Neuville. Op de 30 km lange KP van El Chocolate verloor Østberg 13 seconden op winnaar Ogier, waardoor de Fransman opnieuw aan de leiding kwam. De afsluitende korte Street Stage Leon over 1,2 km werd  opnieuw gewonnen door de VW Polo R WRC van Ogier die hierdoor de eerste lus afsluit met 13 seconden voor op Østberg, 18 tellen op Hirvonen en 25 eenheden op een puike Neuville. Sordo sluit in zijn Citroën de voorlopige top 5 af met reeds meer dan een volle minuut achterstand.

Foto's: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 8 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons