van der Horst

Rally van Polen: Elfde zege op rij in de maak voor Volkswagen - Neuville derde

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
De tweede lus heeft niet zoveel meer veranderd na de bijna complete ommezwaai na de eerste vijf KP’s van de dag. Belangrijk is dat Thierry Neuville morgen onverhoopt kan starten van op de derde plaats in de tussenstand na de ongenaakbare Volkswagen Polo’s van Ogier en Mikkelsen. De Duitse constructeur stevent af op een elfde zege op rij. Indrukwekkend en tevens ook wel een beetje angstaanjagend.
Andréas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andréas Mikkelsen - VW Polo R WRC
De vijf KP zeges van de tweede lus op dag 3 gingen naar Neuville en twee voor Latvala en Ogier. Tijdens de voorlaatste KP verloor Mikkelsen 41 seconden, waardoor leider Ogier zijn voorsprong verder kon uitdiepen tot één minuut op zijn Noorse teammaat. En dat terwijl hij deze morgen startte met amper een halve seconde voorsprong. Na enkele knappe chrono’s kon Neuville voorbij zijn ploegmaat bij Hyundai, Hänninen en ook Hirvonen ging voorbij de tweede Hyundai richting de vierde plaats.

Ook Latvala is terug aan een opmars bezig nadat hij deze voormiddag zijn derde plaats verspeelde.  

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ogier dus opnieuw stevig in het zadel voor Mikkelsen die morgen meer dan waarschijnlijk zijn tweede plaats veilig zal stellen. Voor de derde plaats is het laatste woord nog niet gezegd. Neuville, deze morgen nog gestart in 10de positie, staat derde maar zal nog zware oppositie krijgen. De Citroën van Hirvonen volgt op 10,7 seconden, terwijl deze 14 tellen voorsprong telt op de tweede Hyundai binnen de top 5, het exemplaar van Hänninen. Deze voelt de hete adem van Latvala in zijn nek die volgt op amper 4/10 seconde. En Latvala heeft de punten nodig indien hij toch enige voeling wil houden met Ogier in het WK. We krijgen dus morgen nog een mooie eindsprint in het vizier.

Robert Kubica - Ford Fiësta RS WRC
Robert Kubica - Ford Fiësta RS WRC
De rest kijkt reeds tegen een behoorlijke achterstand aan om nog een kans te maken op een plaats binnen de top 5. Paddon staat zevende en voor Hyundai is dit een flinke opsteker met drie wagens binnen de top 7. Henning Solberg, Kris Meeke en  Martin Prokop sluiten de top 10 af. Alleen een mirakel zou de zegereeks van Volkswagen nog kunnen doorbreken. Maar in het geval van Neuville die op een dag opstoomt van de tiende naar de derde plaats mogen we ook spreken van een half mirakel.

Kubica verloor een wiel en moest de handdoek werpen. De Poolse thuisrijder hoopt om op zondag opnieuw aan te treden in Rally 2.   

Foto's: Willy Weyens - Hyundai



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons