van der Horst

Rally van Polen: Ogier en Mikkelsen schenken VW dubbel - Neuville mee op podium

Ogier - VW Polo R WRC
Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier heeft de Rally van Polen op zijn naam geschreven, de zevende manche van het WK Rally 2014. De Franse wereldkampioen bleef teamgenoot Mikkelsen voor, terwijl Thierry Neuville Hyundai een tweede podium dit seizoen schonk. Jari-Matti Latvala won nochtans vandaag drie van de vier KP's, waarbij Ogier een vijftiental seconden moest inboeten, maar op de Power Stage kwam de Fransman wederom bovendrijven, pakte de eerste plaats en legde zo tevens beslag op de drie bonuspunten.
Sébastien Ogier verzamelde uiteindelijk meer dan een minuut voorsprong en kon vandaag eigenlijk naar de zege cruisen. Toch haalde hij nog eenmaal uit tijdens de Power Stage en schreef zo zijn tiende KP deze rally op zijn naam. Tijdens deze laatste KP bleef Ogier Mikkelsen en Latvala voor, die respectievelijk 2 en 1 punt bonus krijgen. Dankzij zijn zege, de 21e uit zijn carrière, versterkt de Fransman vanzelfsprekend nogmaals zijn voorsprong in de tussenstand voor het wereldkampioenschap.

Het was nochtans pas  gisteren dat Ogier echt kon wegspurten van teamgenoot Mikkelsen, mede dankzij een foutje van laatsgenoemde. Wanneer ook remproblemen de kop op staken op zaterdag, lag de weg de facto open voor Ogier.

Neuville eindigde zoals gemeld knap derde, al was dat wel op ruim twee minuten van winnaar Ogier. Onze landgenoot bleef evenwel op de laatste dag Hirvonen voor, die op zijn beurt Lavala afhield. De Fin raakte een steen op zaterdag en dat kostte hem anderhalve minuut; net de achterstand die hij had op Andreas Mikkelsen...

Net buiten de top 10, bleek Ott Tanak primus in WRC2 nadat hij de rally werkelijk domineerde en op een handvol KP's na steevast de snelste was.

Het WRC krijgt nu een aantal weken zomerpauze voorgeschoteld, waarna eind juli/begin augstus de rally van Finland wordt aangesneden.

Later méér



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op zondag 29 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons