van der Horst

Rally van Polen: Suspens tussen teammaten Ogier en Mikkelsen

Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Na het annuleren van de 7de en 8ste KP of de eerste twee proeven van de tweede lus op vrijdag, werd dan toch de tweede doortocht van de dag op Wieliczki afgewerkt over 12,89 km. Daar ging een knappe Mikkelsen opnieuw met de zege lopen en pakte met één seconde zodoende opnieuw de leiding over van teammaat Ogier. Het werd andermaal een top drie voor Volkswagen, waardoor Latvala stilaan oprukt richting top 3.
Mads Ostberg
Mads Ostberg
Problemen waren er voor Neuville die kampte met oververhitte remmen doordat de handrem bleef hangen. Hierdoor verloor onze onfortuinlijke landgenoot een pak tijd en viel terug naar de negende plaats.

De Citroën's van Ostberg en Meeke blijven knappe chrono’s draaien en stonden na de negende KP respectievelijk derde en vijfde in de tussenstand.

Juho Hanninen - Hyundai i20 WRC
Juho Hanninen - Hyundai i20 WRC
Op de korte Super Speciale wist opnieuw Ogier het laken naar zich toe te trekken, hij was 1,9 seconden sneller dan Mikkelsen. De Fransman gaat zodoende opnieuw als leider rusten met een voorsprong van 9/10 seconde op zijn ploegmaat bij Volkswagen. Na 47 minuten wedstrijd is het verschil tussen beiden nog steeds minder dan een seconde. Mikkelsen verkeert in topvorm. Het is trouwens reeds de zevende positiewissel aan de leiding na acht verreden proeven. Ostberg staat met zijn Citroën nog steeds mooi derde op 19,5 seconden en heeft op zijn beurt nog 12,5 seconden bonus op Latvala in de derde VW Polo. Meeke volgt op acht tellen van de Fin en dus binnen de top 5 kan het nog interessant worden de volgende twee wedstrijddagen. Ook Hänninen doet nog dapper mee voor een plaats binnen de top 5 met de Hyundai i20 en volgt op 6,8 seconden op de Citroën van Meeke. Neuville is door de problemen ondertussen teruggezakt naar de 10de plaats op bijna anderhalve minuut van de leiders.

Foto's: Willy Weyens, Huyndai, Citroën



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 27 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons