van der Horst

Rally van Polen: Tussenstand door de mixer gehaald na eerste lus van dag 3

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Vandaag niet minder dan tien proeven, verdeeld over twee lussen en goed voor een kleine 180 km tegen de klok. Gisteren maakten we melding dat er een suspens strijd aan de gang was tussen Mikkelsen en Ogier, de twee VW rijders met een knappe Ostberg in zijn Citroën op de derde plaats voor de derde VW Polo van Latvala. Ook Meeke kon nog enigszins aanklampen en vervolledigde de voorlopige top 5 op 40 seconden van de leider. Hänninen was de beste Hyundai rijder op de zesde plaats en op amper 6,8 sec. van Meeke. De rest van het veld volgde reeds op minstens een volle minuut.
  • Dreamdrive
De eerste KP van de langste dag was opnieuw voor Mikkelsen die een halve seconde afpitste van zijn teammaat Ogier en zodoende terug op een halve seconde van de regerende wereldkampioen kwam.
Tijdens de tweede proef maakte Mikkelsen een stuurfoutje, net op het moment dat zijn naaste achtervolger Ostberg de scratch draaide. Hierdoor verloor de Fin 10 seconden tegenover Ogier en kwam Ostberg op 9 tellen van de tweede plaats.

Ogier zag zijn kans schoon om Mikkelsen definitief af te schudden en won de derde proef voor Latvala, Ostberg en Mikkelsen die opnieuw vier seconden moest toegeven.
Drama bij Citroën echter op de volgende kp waarbij Meeke een pak tijd verloor door een lekke band en Ostberg de suspensie beschadigde toen hij een rots raakte. Meteen verloren we de derde en de vijfde in de tussenstand en is hierdoor de wedstrijd gedeeltelijk onthoofd. Latvala pakte de derde plaats over van Ostberg en hierdoor is de top 3 volledig Volkswagen gekleurd.
Ogier ging echter door op zijn elan tijdens deze vierde en langste KP (35,17km). Hij won die nipt voor Mikkelsen en Neuville die 23 seconden moest toegeven. Ook de laatste KP van de eerste lus was voor de Franse regerende wereldkampioen voor Mikkelsen en Neuville.
Lang kon Latvala echter niet profiteren van zijn derde plaats in de tussenstand, want hij verloor meer dan anderhalve minuut en verhuist naar de zevende plaats. Ook Kubica reed tweemaal lek, maar beschikte maar over één reservewiel in de wagen en ook hij verloor een pak tijd.

Na de eerste lus hebben we dan een quasi volledige hergroepering met Ogier aan de leiding met nu 19 seconden voorsprong op Mikkelsen die af is van de druk van een puike Ostberg. Hij heeft op zijn beurt nu 1min33sec voor de Hyundai van Hänninen, die op zijn beurt 15,7 tellen voorsprong heeft op Neuville die een mooie sprong doet in het klassement van 10 naar 4 tijdens één lus. Onze landgenoot voelt wel de hete adem in zijn nek van Hirvonen die amper 1,7 seconden achterstand telt.

Later meer...

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons