van der Horst

Rally van Polen: Suspens tussen Ogier en Mikkelsen

Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
De Noor Andreas Mikkelsen zou zijn contractverlenging met Volkswagen uiteraard willen vieren met een overwinning, maar de resterende proeven tijdens de tweede lus van dag 3 op zaterdag hebben niet voor veel verschuivingen gezorgd. Ogier leidt nog steeds, maar Mikkelsen heeft ondanks een annulatie van een proef amper 1,6 seconden terug kunnen pakken. We gaan naar een boeiende finale voor zowel de zege als voor de derde plaats
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
De eerste KP van de tweede lus werd om veiligheidsredenen geannuleerd wegens teveel volk en onverantwoord gedrag van de supporters op de proef. Geen goed nieuws voor Mikkelsen die in tegenstelling tot Ogier had geopteerd voor harde banden in de verzengende hitte. Hij dacht dat het harde rubber langer zou meegaan, maar de annulatie van de eerste proef gooide roet in het eten.



Ott Tanak - Ford Fiësta RS WRC
Ott Tanak - Ford Fiësta RS WRC
De Noor was wel de snelste op de volgende KP met een nipte voorsprong op Paddon en Latvala,maar hij pakte 1,4 seconden terug op Ogier die nu nog 5,8 sec. bonus over had. Latvala pakte de derde plaats terug over van Tanak, maar het verschil om de strijd voor de derde plaats was amper 5/10 sec. Paddon was opnieuw snelste Hyundai rijder en was vier seconden sneller dan Neuville.



Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De volgende KP werd opnieuw gewonnen door de Estse Ford rijder Tanak die zodoende zijn derde plaats in de tussenstand terug pakte, terwijl Mikkelsen nog een dikke seconde van zijn achterstand op Ogier kon afknabbelen.

Op zondag resten er nog twee passages op Baranowo waarbij de tweede doortocht dienst doet als Power Stage voor de nog resterende 3, 2 en 1 punten.

Ogier vertrekt met een voorsprong van 5,6 seconden op Mikkelsen, terwijl Tanak en Latvala gescheiden worden door 1,5 sec. in de strijd om de resterende podiumtrede.

Foto's: RIP - Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 4 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Polen.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons