van der Horst

Rally van Portugal: Problemen bij Volkswagen

Latvala - VW Polo R WRC
Latvala - VW Polo R WRC
Gisteren zaterdag stonden Sébastien Ogier en Jari-Matti Latvala vrij veilig op de eerste twee plaatsen en gingen duidelijk voor een dubbel, maar vandaag moest Sébastien Ogier reeds meer dan 50 seconden laten liggen, terwijl ploegmaat bij Volkswagen, Jari-Matti Latvala zelfs meer dan vier minuten verloor en de Citroën van Hirvonen zag doorschuiven naar de tweede plaats.
  • De Swert Opticiens
Het verdict luidt koppelingsproblemen bij Ogier en problemen aan de schakelbak voor Latvala. Na de eerste lus en met nog twee KP’s te gaan heeft de Franse leider in het kampioenschap nog 49 seconden over op Hirvonen die op zijn beurt een onoverbrugbare kloof sloeg met Latvala. Deze ziet ook Novikov naderen tot op een 40-tal seconden.

Ondertussen is Østberg onwaarschijnlijke chrono’s aan het draaien en na zijn tuimeling op dag 1 is de Noorse Fordrijder inmiddels opgeklommen naar de 11de plaats en heeft uitzicht op de top 10 en dus ook WK punten.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 14 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Portugal.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons