van der Horst

Rally van Portugal: Sordo & Neuville out - Problemen voor Ogier?

Danni Sordo - Citroën DS3 WRC
Danni Sordo - Citroën DS3 WRC
Het is een bewogen Rally van Portugal. Tijdens de eerste KP van dag twee verloren we reeds vroeg onze landgenoot Thierry Neuville, vijfde in de tussenstand, nadat hij een rots raakte en moest opgeven. De strijd voor de koppositie tussen de VW Polo R van Ogier en de Citroën DS3 van Sordo was hevig tot Sordo van de baan knalde. Op dat moment was de Spanjaard virtueel leider.
Latvala won de eerste KP met 1,1 sec. voorsprong op Ogier en 5,1 sec. op Hirvonen. De beide VW Polo dus op één en twee in de tussenstand, maar Ogier gaf aan de finish de indruk dat zijn Polo niet optimaal draaide.

Veel was er tijdens de tweede KP niet van te merken. Ondanks het feit dat Latvala opnieuw de snelste chrono op de tabellen zette, moest ploegmaat Ogier amper 2/10 sec. toegeven op de 25 km lange proef van Vascao. Hirvonen moest 3 seconden toegeven en volgt in derde stelling op 23 sec. van leider Ogier. Novikov staat als eerste Fordrijder op de vierde plaats, maar reeds op meer dan twee minuten, terwijl de vijfde, Al-Attiyah reeds bijna vier minuten aan zijn broek kreeg.

Foto: Citroën Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 13 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Portugal.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons