van der Horst

Rally van Sardinië - Geko Ypres Rally: Lara Vanneste wint WRC3 in Sardinië

Riedemann-Vanneste - Citroën DS3 WRC3
Riedemann-Vanneste - Citroën DS3 WRC3
Thierry Neuville was afgelopen zaterdag na zijn schitterende tweede plaats algemeen niet onze enige landgenoot die reden had tot juichen. Ook Lara Vanneste stond op het podium. De West-Vlaamse won aan de zijde van de Duitser Riedemann in een Citroën DS3 R3T de WRC3-Klasse. Bovendien werden ze knap 16de algemeen.
«Wat een ervaring om achteraf als WRC 3-winnaars een persconferentie te geven naast ex-formule 1 piloot Kubica, winnaar in de WRC 2 –klasse, en de andere WRC-kleppers,» aldus Vanneste.

Het was niet de eerste maal dat Lara aan de zijde reed van de Duitser met wie ze vorig seizoen het Duits kampioenschap won. Lara is niet aan haar proefstuk toe en was in het verleden reeds copilote  van ondermeer Debackere, Tsjoen en Loix.

En dat precies een week voor ze aan de start komt in de Geko Ypres Rally aan de zijde van de Franse topper Bryan Bouffier. Diezelfde Bouffier was trouwens in WRC3 een concurrent van Vanneste in Sardinië, maar de Fransman maakte een foutje en zag zijn zegekansen in rook opgaan.

Komend weekend zal het duo een Peugeot 207 S2000 bemannen en ze gaan voor volle winst, want Bouffier staat momenteel op een derde plaats in het ERC na Kopecky en Breen.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 24 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally d'Italia.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons