van der Horst

Rally van Spa wordt de negende wedstrijd op de kalender

Freddy Loix en Johan Gitsels
Freddy Loix en Johan Gitsels
Het Belgisch kampioenschap Rally krijgt er een proef bij in 2015. Het is 10 jaren geleden dat moderne rallywagens nog eens aan de aftrap kwamen in Spa. De laatste editie werd in 2004 gewonnen door Pieter Tsjoen in een Toyotaz Corolla WRC. Ook de andere wedstrijden blijven op de kalender, waardoor het BK Rally in 2015 negen proeven zal tellen.
Kris Princen - Subaru Impreza WRC
Kris Princen - Subaru Impreza WRC
Negen proeven dus, waarvan de acht beste zullen in rekening worden gebracht. Wie dan toch alle negen wedstrijden aan de aftrap komt, krijgt wel een aanmoediging van negen punten voor het algemene klassement. Een niet te onderschatten verandering voor de klassementsrijders.

Voor het merkenkampioenschap worden alle wedstrijden in rekening gebracht zonder schrapresultaat.

Inzake de puntentelling verandert er verder amper iets. De WRC wagens (RC1) scoren net als afgelopen seizoen alleen de punten van het algemeen klassement en krijgen dus geen cumul met de punten, verdiend in hun klasse. Het blijft dus quasi onmogelijk om met een WRC Belgisch kampioen te worden.

In het Junior kampioenschap blijft de puntentelling ongewijzigd (bonuspunt voor scratch in R1 of R2, punten toegekend op basis van het algemeen klassement 'Junior' en op basis van de afzonderlijke klassementen 'R1 Junior' en 'R2 Junior'). Voor het Junior BRC worden de 6 beste resultaten meegeteld in de eindafrekening.

Tom Van Rompuy - Opel Kadett GT/E
Tom Van Rompuy - Opel Kadett GT/E
Het Historic BRC volgt de kalender en de puntentelling van het algemene Belgisch kampioenschap (9 wedstrijden, 8 resultaten). Het RACB Rally Criterium telt vijf wedstrijden; de Rally van Wallonië zal geen afzonderlijke manche van het Criterium organiseren. In het Criterium zullen alle resultaten meegerekend worden in de eindstand.

Kalender Belgian Rally Championship 2015

27-28/2 Rally van Haspengouw (Landen) (+Criterium)
13-14/3 Spa Rally (Spa)
10-11/4 TAC Rally (Tielt) (+Criterium)
1-3/5 Rallye de Wallonie (Jambes-Namen)
15-16/5 Sezoensrally (Bocholt) (+Criterium)
25-27/6 Geko Ypres Rally (Ieper)
4-5/9 Omloop van Vlaanderen (Roeselare) (+Criterium)
25-26/9 East Belgian Rally (St-Vith) (+Criterium)
6-8/11 Rallye du Condroz (Hoei)

Foto's: BFO BRC - Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 30 november 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons