van der Horst

Rally van Spanje: Ogier rukt opnieuw op – problemen voor Neuville

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Kersvers Wereldkampioen, Sebastien Ogier is bezig aan een indrukwekkende inhaalrace. Nadat de Fransman tijdens de eerste lus van de tweede dag lek reed en 53 seconden verloor, begon Ogier vandaag aan dag drie met een achterstand van 46 seconden op teammaat Latvala die de ondankbare eer kreeg om de gravelwegen schoon te vegen. Tijdens de eerste twee KP’s van de slotdag maakten de VW Polo’s van Mikkelsen en Ogier er een feestje van met twee zeges voor de Noor voor zijn kopman die veel tijd terug nam om de koplopers. De derde en laatste proef van de eerste lus was dan voor de wereldkampioen die opschoof naar de derde plaats op 14 seconden van ploegmaat Latvala en 3 tellen op de Citroën van Sordo.
  • Prospeed Competition
Danni Sordo - Citroën DS3 WRC
Danni Sordo - Citroën DS3 WRC
Sordo die zich gisteren via een tactische zet liet afzakken naar de tweede plaats op 1,6 sec. van Latvala heeft een taaie klant aan Latvala die nog steeds de leiding in handen heeft, ondanks het feit dat hij dienst doet als stofzuiger. De teams kregen gisteren 75 minuten de tijd om  de wagens om te bouwen van asfalt naar gravel.

Onze landgenoot, Thierry Neuville, vandaag vertrokken als derde en op 29 seconden van de leider heeft zijn dagje niet. Neuville kloeg net als alle anderen trouwens over veel stof van de voorgangers, gecombineerd met de zon in de Catalaanse heuvels. Bovendien reed hij lek en kampt met problemen aan de overbrenging. Hij dook van de derde naar de vijfde plaats terwijl ook Novikov niet ver uit de buurt is.

In de veronderstelling dat Ogier de tweede plaats kan ontfutselen van Sordo is het maar de vraag op de VW kopman de eerste plaats nog zal bedreigen van ploegmaat Latvala. Want bij winst kan de Fin een pak punten terug pakken op Neuville en dan zal de laatste rally in Wales moeten  uitmaken wie de vice kampioen wordt en of Volkswagen een 1-2 kan scoren bij zijn debuutseizoen in het WRC.

Foto's: Racing International Photography & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 27 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally de Espana.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons