van der Horst

Rally van Tielt: Nabeschouwing G&A Racing

Begin april was het de beurt aan de Tieltse Automobielclub om op de zéér gladde wegen rond Tielt de derde manche van het Belgian Rally Championship te organiseren. De lentezon bracht een massa publiek op de been en met 11 R5-wagens, de Mini RRC 'G&A racing' en 6 Porsches op de startlijst beloofde de strijd intens te worden.
De wedstrijd ging van start met een eerste lus van 4 klassementsproeven en bij binnenkomst op de eerste servicebeurt was G&A-rijder Guino Kenis niet helemaal tevreden: "Op de twee openingsproeven waren we meteen mee en stonden we op een positie middenin het peloton R5-wagens, maar op de klassementsproef van Oosthoek verliezen we 10 seconden door een gele vlag situatie die er geen mocht zijn en op de proef rond de 'Poelberg' volgde de chrono niet. Vraag me niet waarom, maar die proef ligt me niet. Een reden te meer om tijdens de volgende lus extra seconden te winnen op de andere klassementsproeven..."

De rijder uit Turnhout voegde de daad bij het woord en dankzij 3 keer een vijfde tijd rukte het team op naar plaats 5, net voor Polle Geussens en Benoit Allart maar met Pieter-Jan Maeyaert -die in vierde positie lag- nog steeds in het vizier.

"In de tweede lus hadden we constant het juiste ritme te pakken. Het werk dat we op de verkenningen verricht hebben blijkt zijn vruchten af te werpen en gezien positie 4 slechts 13 seconden van ons verwijderd is gaan we aanvallend blijven rijden. Ook achter ons staan ze te popelen om op te rukken, want het verschil tussen plaats 5 en plaats 10 bedraagt slechts 10 seconden, maar we willen vooral vooruit kijken!"

Op de volgende 2 klassementsproeven wist het team de kloof met de voorligger te verkleinen -mede door een 4de chrono op de tabellen te zetten tijdens de proef van Schuiferskapelle- maar met nog 4 proeven te gaan brak de motorsteun af, net op het moment dat Maeyaert lek reed en Allart een stuurfout maakte met tijdsverlies tot gevolg...

Desondanks de afgebroken motorsteun besloot het G&A racing team de wedstrijd verder te zetten. Navigator Bjorn Vanoverschelde: "De secondenstrijd maakte ook andere slachtoffers en finaal komen wij er nog goed van af. Op elke klassementsproef verliezen we vanaf nu zo'n 8 à 10 seconden door dit euvel. Als we snel rekenen zou dit net moeten volstaan om onze positie vast te houden en punten voor het kampioenschap te sprokkelen."

Uiteindelijk bereikte het team het finishpodium op plaats 5 met een minimale marge op de achtervolgers maar wel met de beoogde kampioenschapspunten -waarbij ze slechts 3 R5-wagens voor zich moesten dulden- en sterke chrono's!

Volgende afspraak is de Rallye de Wallonie, eind april. Een zéér lange wedstrijd waar finishen belangrijk is...

G&A Racing Press


 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 11 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons