van der Horst

Rally van Tielt: Nabeschouwing Polle Geusens

In zijn tweede wedstrijd met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties, heeft Polle Geusens zijn talent in de verf gezet. De jonge Limburger begon verstandig aan de wedstrijd, verhoogde stelselmatig het ritme en eindigde uiteindelijk in de Top 5. Opdracht volbracht!
  • Hamofa Performance
Polle Geusens had vooraf aangekondigd dat hij vooral zou rijden in functie van het opdoen van ervaring met de Fiesta R5. Logisch, want behalve die paar kilometer op de eerste twee klassementsproeven in Haspengouw, had Polle nog geen ervaring met een top R5.
"En ervaring kan je alleen opdoen in een wedstrijd. Je kan tussendoor gaan testen, maar dat is nooit te vergelijken met een echte rally, want tijdens een test ken je het parcours en de omstandigheden veel beter," vertelt Polle, die na de eerste ronde op de 8ste plaats stond, op 1'20" van de koploper. "Ik heb in het begin echt niet naar de tijden gekeken. Gewoon kilometers maken, dat was mijn doel. Ik liet me niet gek maken. Wat anderen over me denken maakt niets uit, want zij betalen mijn rally's ook niet."

Stelselmatig begon Polle het ritme op te bouwen. In de derde ronde reed hij zelfs een derde en een vierde tijd algemeen.
"De progressie die we vandaag gemaakt hebben is opmerkelijk," vertelt Filip Cuvelier, de navigator in de Renties Fiesta. "Polle is heel kalm gebleven en hij heeft verstandig het tempo verhoogd, zonder over de limiet te gaan. We hebben geen foutje gemaakt en we eindigen de wedstrijd met een vijfde plaats. Echt schitterend, want laten we niet vergeten dat dit bijna de eerste kilometers in koers waren van Polle met een 4x4!"

Polle had in feite op een 4de plaats gerekend... "Ik had de tijden van Paul Lietaer niet in het oog. Lietaer startte veel later. Als we geweten hadden dat hij zo dicht stond, dan had ik die 5" wel kunnen pakken," vertelde Geusens.

Hoe dan ook, met deze vijfde plaats kan Polle Geusens met vertrouwen afzakken naar de Rally van Wallonië. "In elk geval met meer vertrouwen, maar mijn strategie blijft hetzelfde: kilometers maken. Pas in de Sezoensrally, mijn thuiswedstrijd, wil ik me eens meten," besluit Polle.

De Renties Ford Fiesta R2T van Laurent Vanneste en Justine Demeestere haalde trouwens ook keurig de finish op de 44ste plaats. Ook voor hen was het een erg leerrijke wedstrijd.

Polle Geusens press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 11 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons