van der Horst

Rally van Wales: Waanzinnige strijd voor 2de plaats na sortie Latvala

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Tijdens de eerste KP van dag 2 ging de Finse kersverse vice kampioen Jari-Matti Latvala de boer op en verloor meer dan drie minuten op de supergladde ondergrond van Wales. Meteen is de strijd voor de eerste plaats onthoofd en kan Ogier met de vinger in de neus richting zijn achtste zege van het seizoen. De strijd voor de overige podiumplaatsen wordt zodoende des te interessanter om volgen.
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Gisteren waren de Volkswagens van Ogier en Latvala outstanding nadat eerder de derde VW Polo van de Noor Mikkelsen naast de baan ging rijden. De derde in de eindstand van het WRC 2014 moest de handdoek in de ring gooien, maar stond vandaag opnieuw aan de aftrap. Ogier en Latvala gingen rusten met een verschil van amper 6,6 seconden en we konden ons aan een titanengevecht verwachten tussen de beide VW rijders. Maar het liep enigszins anders nadat Latvala de boer op ging.



Mikko Hirvonen - Ford Fiësta RS WRC
Mikko Hirvonen - Ford Fiësta RS WRC
Mikkelsen won de eerste KP voor onze landgenoot Thierry Neuville in diens Hyundai i20 WRC. De geprikkelde Noor ging dapper door op zijn elan en zette ook in de volgende drie proeven telkens de snelste chrono op de tabellen. Zodoende scoorde Mikkelsen een vier op rij in zijn VW Polo R WRC. De laatste proef van de eerste lus ging verrassend naar de Noor Henning Solberg met 2/10 sec. voor op Mikkelsen.




Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
De onwaarschijnlijke spannende strijd voor de tweede plaats gaat nu tussen de Ford van Hirvonen en de Citroëns van Meeke en  Mads Østberg. Østberg staat in zijn Citroën momenteel tweede op 1min10sec. van een ongenaakbare Ogier, maar heeft amper 7/10 sec. voor op de Ford van Hirvonen die zijn laatste WRC-wedstrijd in schoonheid wil afsluiten. Maar ook Hirvonen voelt de hete adem in zijn nek van een schitterende Meeke die op zijn beurt volgt op 7/10 sec van de Fin. Drie wagens dus die strijden voor de tweede plaats binnen anderhalve seconde. We krijgen dus toch vuurwerk tijdens de laatste manche van het WRC 2014.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Neuville maakte deze morgen wat foutjes en volgt op de vijfde plaats op 22 seconden van de Brit Meeke.

Deze namiddag staan nog vier klassementsproeven op het menu. De wedstrijd eindigt morgenmiddag.




Foto's: Willy Weyens / Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 15 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally of Great Britain.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons