van der Horst

Rally van Wales: Geen maat op Ogier

Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier heeft met een verbluffende middaglus Kris Meeke op ruim een halve minuut gezet. Zondag staan er nog vier klassementsproeven op het programma.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na een knappe start van Thierry Neuville met twee besttijden moest de Belg voor de tweede dag op rij de strijd staken. Neuville ging iets te wijd in een bocht en werd achteraan van de baan gekatapulteerd met een stevige koprol tot gevolg. Het leek er zelfs even op dat Neuville op die manier ongewild een hoofdrol zou spelen in de wedstrijd want Sebastien Ogier werd opgehouden omdat de Hyundai op de weg lag. De tijd werd achteraf wel gecorrigeerd.


Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Goed voor Ogier, maar jammer voor de spankracht, want Kris Meeke nam virtueel even de leiding in handen tot Ogier zijn verloren tijd terugkreeg. De wereldkampioen zette 's middags de ene besttijd na de andere neer, en diepte zo zijn voorsprong uit tot ruim een halve minuut op de Britse Citroënrijder. Andreas Mikkelsen blijft secuur op de laagste podiumstek rondrijden.



Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Het belangrijkste feit van de dag voor het algemeen klassement was een foutje dat Mads Ostberg bijna anderhalve minuut en dus ook zijn vierde stek kostte. De Noor moet zich momenteel tevreden stellen met de achtste stek. Door het wegvallen van Ostberg schuift Ott Tänäk naar plaats vier, net voor de Hyundai's van Dani Sordo en Hayden Paddon. Thuisrijder Elfyn Evans plaatst zijn Ford Fiesta WRC voorlopig op stek zeven. Stéphane Lefebvre staat op de negende plaats, maar liet iets nadrukkelijker van zich horen met enkele mooie tijden. Lorenzo Bertelli sluit de top tien af.

Geen veranderingen in WRC2 al zit Teemu Suninen in zijn Fabia S2000 de Fiesta R5 van Eric Camilli echt wel op de hielen. Craig Breen volgt verderop. In WRC3 blijft Ole-Christian Veiby de troepen mennen, voor Chris Ingram die debuteert met de DS3 R3. Quentin Gilbert en Belg Renaud Jamoul zitten op titelkoers met een vierde stek.

Sandro Delaere
Foto's: RIP Ferraro



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons