van der Horst

Rally van Wales: Ogier leidt. Neuville en Latvala out

Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
We zijn amper drie KP’s ver tijdens de eerste wedstrijddag van de laatste wedstrijd voor het WK Rally en deze lijkt nu reeds in een definitieve plooi te vallen. Vooral toen Jari-Matti Latvala op KP2 in een gracht belandde en moest opgeven. Ook Neuville mocht inpakken nadat de Hyundai rijder op KP3 te wijd ging en een boom raakte.
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Tijdens de eerste lus van drie KP’s lukte regerend wereldkampioen een Hattrick in zijn VW Polo R-WRC. Op de eerste KP was Ogier amper 8/10 seconde sneller dan ploegmaat Latvala, terwijl een opnieuw schitterende Kris Meeke in zijn Citroën vier tellen moest toegeven en de meerderde bleef van de derde VW Polo, het exemplaar van Mikkelsen. Reeds in de eerste KP verloor Neuville enkele seconden toen hij een stuurfoutje. Met een zevende chrono was onze landgenoot iets minder snel onderweg dan Sordo die de zesde chrono lukte.

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Op de tweede KP ging Latvala naast de baan rijden en zijn Polo bleef steken in een gracht. Meteen een eerste domper op de rally waar vooraan een spannende strijd werd verwacht tussen de VW kleppers Ogier en Latvala. Opnieuw winst voor Ogier voor Meeke en Mikkelsen en dat was ook de tussenstand na twee proeven. Sordo en Neuville lukten respectievelijk de vierde en vijfde chrono tussen de tweede proef.


De derde KP was amper 10 km oud voor Neuville toen hij een boom raakte en uit de wedstrijd verdween. Ook ploegmaat Kevin Abbring moest de strijd staken en stond langs de kant met een geopende motorkap. Kubica kreeg een klapband en ook hij verloor een pak tijd.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Winst was er opnieuw voor Ogier voor Mikkelsen, Ostberg en Meeke. Ogier sluit zodoende de eerste lus af met een voorsprong van 13 seconden op de Citroën van Meeke en 17 op Mikkelsen. Ostberg staat in de tweede Citroën voorlopig op P4 terwijl de Hyundai’s van Sordo en Paddon respectievelijk de zesde en zevende plaats bekleden. In de strijd om de vice titel bij de constructeurs heeft Citroën duidelijk de beste papieren.


Foto's: RIP/Ferrero



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons