van der Horst

Rally van Wallonië: Loix eerste leider

Freddy Loix en Johan Gitsels
Freddy Loix en Johan Gitsels
De Rally van Wallonië, de derde proef van het Belgische Rally Championship, is op vrijdagavond gestart met een korte show etappe van 4,36 km op de Citadelle van Namen. Niet echt een referentie voor het verdere verloop van de rally, maar toch mooi meegenomen voor Freddy Loix die de snelste chrono klokte met zijn Skoda Fabia S2000. Loix heeft meteen zijn visitekaartje opnieuw afgegeven en getoond dat er toch rekening zal moeten worden gehouden met de regerende kampioen, al zijn de WRC-wagens op de supersnelle KP's in het voordeel met Princen als groot favoriet na diens zege in Tielt.
  • Hamofa Performance
Cherain, in zijn tweede optreden na Tielt in zijn Ford Fiësta R5, was 1,8 seconden minder snel, terwijl gedoodverfde favoriet Kris Princen de derde tijd klokte met zijn Subaru Impreza WRC S12B op 2,1 sec van Loix. Princen wil na zijn winst in Tielt ook deze snelle rally achter zijn naam schrijven en had reeds voordien gezegd dat hij geen zotte dingen zou doen op de Citadelle. De Nederlander Kobus, de revelatie in Tielt tijdens de openingslus in de mist, pakt een voorlopige vierde plaats op 2,5 sec., terwijl van Woensel zijn Subaru Impreza WRC nog net binnen de top 5 parkeerde voor de Citroëns Xsara WRC van Bonjean en Grooten. Martin (Skoda Fabia WRC) en Schilt (Subaru Impreza WRC) moesten reeds respectievelijk vijf en zes seconden toegeven, terwijl een verrassende Sougnez in de Peugeot 208 R2 de top 10 afrondt.

De rally gaat over drie dagen en op zaterdag begint het grote werk met drie lussen van telkens vijf korte KP’s. In totaal dus 15 KP’s voor 122 km tegen de chrono. Op zondag krijgen de heren nog eens 90 km voor de wielen geschoven, verdeeld over twee lussen van telkens vier proeven. Zondagnamiddag, 24 proeven en 217 km verder weten we wie de opvolger is van Freddy Loix die toen met de Ford Focus WRC het pleit vrij vlot won voor Dennis Kuipers in de Ford Fiësta WRC en David Bonjean in de Peugeot 307 WRC. 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 26 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons