Rally van Wallonië: Lefebvre-Tsjoen out

Stéphane Lefebvre - Citroën DS 3 R5
Een van de smaakmakers van deze Rally van Wallonië, de Fransman Stéphane Lefebvre en zijn Belgische co Pieter Tsjoen hebben op de negende proef of de tweede van de tweede lus de handdoek in de ring moeten gooien met een gebroken differentieel.
Ondertussen heeft de strijd voor de zege zich toegespitst tussen kampioenschapsleider Kris Princen in de Peugeot 208 T16 R5 en de Skoda Fabia WRC van Benoit Allart die in de eerste lus drie proeven op rij won.

Loix, die eerder op de dag een pak tijd verloor, won de achtste proef voor Allart en Princen, terwijl Lefebvre 5,8 seconden moest toegeven, voldoende om een ontketende Allart naar de tweede plaats te loodsen op vier seconden van de leider.
Ook de negende KP kwam achter de naam van Loix die aan een indrukwekkende inhaalrace bezig is. Allart pakte opnieuw 8/10 op Princen, terwijl Lefebvre uit de wedstrijd verdween. Loix sprong over Verschueren naar de vijfde plaats en mikt nu op de vierde plaats van Bouche in diens Ford Fiësta WRC.

De tiende KP of de derde van de tweede lus was dan weer voor Princen, maar Allart en Loix volgden op amper 2/10 en 5/10 sec. Loix heeft nu duidelijk Bouche en Cherain in het vizier voor de derde plaats algemeen.

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.