van der Horst

Rally van Wallonië: Nabeschouwing Vincent Verschueren - GoDrive

De 32ste Rally van Wallonië was met 250 km tegen de chrono een erg zware wedstrijd, voor mens en machine. Drie dagen lang werd op het scherp van de snede gereden door de tenoren van het Belgian Rally Championship. Vincent Verschueren stuurde de DS 3 R5 van GoDrive naar een knappe vijfde plaats. Een knap resultaat, mede dankzij de ervaring van Stéphane Prévot, die dit weekend de nota's las in de DS 3 R5.
Over de inbreng van Stéphane Prévot was Vincent Verschueren heel duidelijk. Het feit dat Stéphane in het Wereldkampioenschap de nota's leest in de DS 3 R5 voor Junior Wereldkampioen Stéphane Lefebvre was heel interessant voor Vincent.

"Het klinkt misschien raar, maar voor mij is de bijdrage van Stéphane 50 pk waard," lacht Vincent. "Bij het nemen van de nota's kan hij, dankzij de ervaring met Lefebvre in WRC-2 en zijn rijke ervaring met andere topwagens, heel goed de snelheid inschatten. Het zijn vaak details, maar die maken op dit niveau het verschil. Net niet vol gas een bocht nemen of toch de rechtervoet beneden houden, als Stéphane zegt dat het mogelijk is, dan kan je daar op vertrouwen. En, we hebben natuurlijk ook veel geleerd over de afstellingen van de DS 3 R5. Ik heb ook wat tips gekregen van Stéphane Lefebvre, de vaste piloot van Stéphane, die hier genavigeerd werd door Pieter Tsjoen."

Na 7 proeven volgde Vincent op 27" van Lefebvre, die enkele kilometers verder zou opgeven, en op 5" van Cédric Cherain, de twee andere piloten met een DS 3 R5.

"Over het verschil met Lefebvre was ik heel tevreden. Je mag niet vergeten dat Stéphane wereldklasse is en dat hij heel agressief reed met zijn DS 3. De stijl van een fabriekspiloot, niet van een privé-piloot," vertelde Vincent. Stéphane Prévot deelde die mening: "Lefebvre is veel agressiever met de auto dan Vincent, maar dat kan je van een privé-piloot niet verwachten. De laatste "test" van Vincent was op de slotproef in de TAC Rally, terwijl Stéphane bijna elke dag ergens aan het testen is."

Zaterdagavond verloor Vincent een beetje de aansluiting met de koplopers. De GoDrive DS 3 R5 stond op een prima vijfde plaats op 1"30" van leider Benoît Allart met een WRC.
"We hadden gehoopt op regen, dus we monteerden voor volledig opgesneden banden. Dat heeft ons wat tijd gekost, want het bleef droog."

Zondag begon het wel te regenen voor de slotronde. Omdat Vincent Verschueren niet meer onder druk stond voor de vijfde plaats, nam hij geen onnodige risico's.

"Ik wist vooraf dat ik in de regen nog werk heb om de auto optimaal te benutten. Op een droog parcours kan ik voluit aanvallen, maar in de regen ben ik zo ver nog niet. Daarom heb ik mijn vijfde plaats en de punten voor het kampioenschap veilig gesteld. Het gevoel is in elk geval heel positief. Op de snelle, droge proeven zaten we heel dicht bij de tijden van Freddy en Cédric. Bovendien was onze DS 3 R5 dit weekend heel betrouwbaar, al was het een zware wedstrijd. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd."
 
GoDrive Press Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 5 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons