van der Horst

Rally van Wallonië: Princen neemt leiding over - Loix verliest tijd

Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
De eerste lus van vijf KP’s op dag 2 is achter de rug. Nadat de Franse sneltrein Christophe Lefebvre op vrijdag met zijn Citroën DS 3 tweemaal de snelste chrono realiseerde op de Citadelle van Namen, krijgt hij vandaag veel weerwerk van ondermeer een schitterende Kris Princen. De regerende kampioen ging zwaar in de aanval en pakte de leiding tijdens de eerste lus. Loix verloor kostbare tijd na een lekke band en een sortie en is op achtervolgen aangewezen.
Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Drie lussen van telkens vijf KP’s krijgen de heren vandaag voor de wielen geschoven. Princen liet meteen in zijn kaarten kijken en realiseerde de beste chrono op de eerste proef van Mohiville over 13,54 km. Loix en Lefebvre konden het verlies beperken tot respectievelijk 0,4 en 0,7 seconden waardoor er in de tussenstand nauwelijks iets veranderde. De kleine verschillen gaven wel aan dat het trio op zijn tandvlees zit en vooral een dikke pluim voor Loix die het nog steeds met de minder krachtige S2000 moet doen op het razendsnelle parcours.

Op de tweede KP van Natoye over 9,38 km was het opnieuw Princen die het laken naar zich toe haalde, maar ditmaal zette hij de Franse Citroën rijder op 3,3 seconden en kwam zodoende in de tussenstand terug tot op 6/10 sec. van Lefebvre. Freddy Loix reed lek en moest 15 seconden inleveren.

Allart was dan in zijn Skoda Fabia WRC de snelste in de derde proef van Haltinne over 6,55 km. Patrick Snijers zette verrassend de tweede chrono op de tabellen met in zijn zog Princen, die opnieuw een fractie sneller was dan Lefebvre en Loix. Ondertussen was Princen wel genaderd tot op 1/10 sec. van Lefebvre en een spannende ontknoping was in de maak.

Op de vierde proef van Wartet over 7,7 km was Allart opnieuw de snelste voor Princen, Loix en Lefebvre. Hierdoor kon Princen de leiding overnemen van de Fransman en hij mocht naar de allerlaatste proef van de eerste lus met een voorsprong van 2,1 seconden.

Benoit Allart - Skoda Fabia WRC
Benoit Allart - Skoda Fabia WRC
De slotproef van de eerste lus op Vedrin over 9,68 km dook Loix naast de baan en verloor opnieuw 30 seconden na eerder reeds lek te zijn gereden. Deze proef werd opnieuw gewonnen door een puike Allart die het met zijn Skoda Fabia WRC haalde voor de Citroën C4 WRC van Grooten en de Ford Fiësta WRC van Bouche. opnieuw was Princen de snelste bij R5's voor Lefebvre en Verschueren en sluit de eerste lus af aan de leiding met een voorsprong van 2,7 sec. op de Fransman en 6,6 sec. op een ontketende Allart. Loix volgt in zevende stelling op 45 tellen van de leider.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons