van der Horst

Rally van Wallonië: Voorbeschouwing Kris Princen - Peugeot België-Luxemburg

Vrijdagavond brengt Kris Princen de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg als leider in het kampioenschap naar de Naamse citadel. Daar rekent hij op de steeds sterkere troeven van zijn Peugeot om tijdens de Rally van Wallonië de voorsprong op zijn directe rivalen verder uit te bouwen.
Kris Princen blikt rustig vooruit op de vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Begin deze week bleek tijdens een uitgebreide testsessie eens te meer dat hij in een ijzersterke auto aan de start komt.

“Ik heb de indruk dat de 208 T16 zelfs nog een stukje sneller geworden is”, legt Kris uit. “Over zowat 120 km kon ik verschillende afstellingen van het differentieel en de ophanging proberen. En tegelijk kon ik wennen aan de nieuwe Michelin-banden waarmee we dit weekend aan de start zullen staan.”

Het belooft in elk geval een meer dan uitdagende wedstrijd te worden.
“Dat komt me prima uit, want ik heb zin in een knalprestatie”, gaat Kris enthousiast verder. “Je moet geen groot rekenwonder zijn om te weten dat je maar beter wedstrijden kan winnen als je aan het eind van het seizoen de titel wil binnenhalen. En ik heb echt het gevoel dat dat met deze Peugeot een realistische doelstelling is.”

Daarvoor zal Kris het natuurlijk wel moeten opnemen tegen bijzonder sterke concurrenten én een meer dan uitdagend parcours.
“Tijdens de vorige edities bleek in Namen altijd dat je van bij de eerste meter tegen de klok bij de les moet zijn. Het kleinste foutje kan al snel je winstkansen doen verdwijnen. Maar het parcours ligt me wel, en ik kijk uit naar de heel gevarieerde klassementsproeven. De regio rond Namen biedt een beetje van alles wat: soms smal en technisch, dan weer razendsnel met brede bochten. In grote lijnen is het parcours ongewijzigd tegenover vorig jaar, want zelfs de nieuwe KP loopt over bekende wegen waar we eerder al rally reden.”

In 2009 en vorig jaar wist Kris de Rally van Wallonië nog op zijn naam te schrijven, wat duidelijk aantoont dat hij deze driedaagse rally goed onder de knie heeft.
“In het algemeen heb je hier veel grip op de KP’s”, zo voegt de piloot van Peugeot België-Luxemburg nog toe. “Maar als de voorspelde regen ook echt van de partij is, kan alles heel snel veranderen. Hier en daar zijn er dan stukken waar het echt spekglad wordt en er heel wat spektakel te zien zal zijn.”

De Rally van Wallonië start op vrijdagavond met de traditionele showstage op de citadel, die twee keer wordt gereden. Op zaterdag staan drie lussen van vijf proeven op de agenda. En zondag volgen nog eens twee keer vijf proeven, met aankomst omstreeks 16u.

Peugeot België-Luxemburg Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 1 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons