van der Horst

Rally van Wallonië: Voorbeschouwing Snijers - Bruneel

Vrijdagavond start op de Citadelle van Namen de vierde wedstrijd voor het Belgisch Rally Kampioenschap. Het parcours van deze Rallye de Wallonie is op het lijf geschreven van de Porsche 997 GT3 van Patrick Snijers en Arne Bruneel.
Vorig weekend reed het duo de Rallysprint van de Monteberg als voorbereiding op deze klassieker. “Het parcours van de Monteberg is natuurlijk totaal niet te vergelijken met dit hier, maar we hebben belangrijke zaken kunnen testen. We beschikken nu ook over een eigen ingenieur en dat werpt zeker z’n vruchten af.” aldus Patrick Snijers. “Ik voel dat we er klaar voor zijn. De Monteberg was een mooie opwarmer en goed voor het vertrouwen.”

Het parcours van de Rallye de Wallonie is vloeiend, vaak breed en vooral heel snel. Een parcours op het lijf geschreven van de potente Porsche 997 GT3. Maar er komen nog 2 quasi identieke GT3’s aan de start. Tim Van Parijs bewees in de TAC nog zijn snelheid en Jean Pierre Vande Wauwer temde de GT3 met succes in de Condroz 2014. “De strijd om de GT zege is zonder meer een meerwaarde voor iedereen. Ik wil heel graag winnen, maar we beginnen aan de wedstrijd zonder stress. Ik wil vooral dat we zondag foutloos aan de meet staan en ons goed hebben geamuseerd.”

Het snelle parcours ligt copiloot Arne Bruneel ook heel goed. “Het is als co-piloot ook een heel uitdagende wedstrijd. Door dat we hier vorig jaar ook samen reden verliepen de verkenningen heel vlot. Ik hoop vooral dat het droog blijft en dat we zo het potentieel van onze Porsche kunnen laten zien.”  

De eerste editie van de Rallye de Wallonie in 1984 werd gewonnen door Patrick Snijers in… een Porsche 911. En precies 10 jaar geleden reed Snijers hier voor het eerst een Porsche GT3. Met de 996 GT werd hij toen tweede algemeen. De resultaten van toen evenaren lijkt onbegonnen werk, maar bij droog weer is een goed eindresultaat zeker haalbaar.

De wedstrijd start op vrijdag met 2 passage’s over de historische Citadelle van Namen. Op zaterdag worden er 3 ronden van 5 proeven afgewerkt en zondag nogmaals 2 ronden van 5 proeven. De winnaar komt in Jambes over het podium zondagnamiddag rond 16 uur.

Snijers-Bruneel Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 1 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons