van der Horst

Rally van Wallonië: Voorbeschouwing Tim Van Parijs

Voor Tim Van Parijs wordt de Rally van Wallonië de derde prestigestrijd van het seizoen. De specialist van de Porsche 997 GT3 heeft in de voorbije TAC Rally bewezen dat hij klaar is voor de strijd tegen die twee andere ervaren kleppers in GT. Op de snelle proeven in de buurt van Namen zal de zescilinder boxer ongetwijfeld opnieuw indruk maken op de rallyliefhebbers.
Het is niet van de gewoonte van Tim Van Parijs om luid van de daken te schreeuwen. De sympathieke piloot uit Oudenaarde wil zich in de eerste plaats amuseren in de rallysport, samen met zijn copiloot, sponsor en kameraad Kurt Heyndrickx. Maar, wanneer de tijden voor zich spreken, dan mag het ook gezegd worden...

"Wanneer iemand sneller is dan ik, dan kan ik daar goed mee leven en ben ik de eerste om het toe te geven. Als sportman moet je zoiets kunnen accepteren. Ik zoek geen excuses als het eens niet lukt. Wanneer we met dezelfde banden Patrick Snijers op meer dan een minuut rijden op drie proeven in Tielt, dan verwacht ik hetzelfde respect van mijn collega's," vertelt Tim Van Parijs, die in die openingsronde trouwens als eerste stopte om hulp te bieden aan zijn makker Jochen Claerhout, die hard van de baan ging.

In de Rally van Wallonië komen drie Porsches 997 GT3 aan de start en met Patrick Snijers en Jean-Pierre Van de Wauwer worden ze bestuurd door ervaren kleppers die hun sporen al verdiend hebben.

"Het zal een mooie strijd worden en hopelijk duurt het langer dan in de vorige twee wedstrijden," vertelt Tim. "De Wallonie is echt een rally waar we de kwaliteiten van de Porsche optimaal kunnen benutten. In vergelijking met de 996 GT3, waarmee ik een paar jaar geleden in een snelle situatie even van de baan ging, is de 997 GT3 veel stabieler, wat natuurlijk een pak meer vertrouwen geeft. We hebben, samen met Fabio Lazzerini, hard aan de ophanging gewerkt. De tractie en baanvastheid van de Porsche is fenomenaal en dat wil ik dit weekend nog eens bewijzen."

Met de razend populaire Porsche in de kleuren van Tabaknatie en Aarova, zal Tim vrijdagavond in elk geval de show verzorgen op de Citadel in Namen, waar elk jaar duizenden fans genieten van het spektakel.

"We gaan de chrono natuurlijk niet uit het oog verliezen, maar het amusement komt op de eerste plaats bij Kurt en mij. Even spelen met de handrem, dat kan ik niet laten," lacht Tim.

Van Parijs PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 1 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons