Rally van Wallonië: Voorbeschouwing Vincent Versschueren - GoDrive

Na de ongelukkige TAC Rally, staat de Rally van Wallonië dit weekend voor Vincent Verschueren in het teken van revanche. Samen met het voltallige team van GoDrive mikt de voormalige motoracer op een topprestatie op de supersnelle proeven waar zijn gevoel voor de ideale lijn een belangrijke troef is.
In de Rally van Wallonië zal Vincent Verschueren luisteren naar de nota's van Stéphane Prévot, de copiloot die hem twee jaar geleden al navigeerde in deze wedstrijd.
"Die wedstrijd met Stéphane blijft een van mijn mooiste herinneringen," vertelt Vincent. "Voor mij is Prévot de enige "boss" van de copiloten door zijn enorme ervaring en de rust die hij uitstraalt. Toen Véronique wegens onvoorziene omstandigheden verstek moest geven, heb ik Stéphane gecontacteerd om nog eens samen te rijden. Hoewel hij vorig weekend nog aan het werk was in Argentinië, was hij meteen bereid om samen te rijden."
 
Pikant detail: Stéphane Prévot zal het, samen met Vincent, opnemen tegen zijn piloot in WRC-2, Stéphane Lefebvre. Bovendien strijden ze met gelijke wapens, want ze rijden elk met een DS 3 R5.
"Voor mij is Lefebvre de grote favoriet. Je rijdt niet toevallig vooraan in WRC-2. De Fransman wordt een ideale referentie. We zullen goed kunnen inschatten hoe hoog het niveau ligt in het BRC. Ik ben ervan overtuigd dat Freddy Loix en Kris Princen moeten uitkijken voor de fabriekspiloot van DS."
 
Zelf mikt Vincent Verschueren ook op een knalprestatie in de Rally van Wallonië.
"Het is een wedstrijd die me wel ligt. De snelle proeven zijn prachtig. Maar, ik wil in de eerste plaats eens een wedstrijd zonder problemen afwerken. Zowel in Spa als in Tielt verloren we erg veel tijd door een mechanische breuk in de transmissie. Hopelijk blijven we daar deze keer van gespaard. Aan de voorbereiding zal het niet liggen, want na elke wedstrijd wordt alles gecontroleerd en we vervangen veel onderdelen preventief zelfs vroeger dan voorgeschreven door Citroën."
 
De Rally van Wallonië wordt ook de eerste wedstrijd waarin de nieuwe FIA-banden verplicht zijn. Vincent hoopt daarom dat het droog zal blijven.
"In de regen heb ik de DS 3 R5 nog niet zo goed in de vingers als onze Polo S2000 van vorig jaar. De wagen is wat brutaler in die omstandigheden. Die nieuwe banden zijn wel goed in de regen, maar het gevoel is toch anders dan met intermediates. Op een droog parcours zijn de nieuwe banden wel uitstekend, dus hoop ik op een snelle, droge wedstrijd dit weekend."
 
Verschueren - GoDrive Press

 

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BFO Belgian Rally Championship op vrijdag 1 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.

  • Shopa