van der Horst

Rally van Wallonië: De Clio's zullen het spektakel verzorgen

Met de Rally van Wallonië staat volgend weekend de tweede manche van de Clio Trophy Belgium 2022 op het programma. Met 10 deelnemers aan de start, zullen de Clio's Rally5 weer een groot deel van het spektakel voor hun rekening nemen. Voor de eerste keer keert de Clio Trophy Belgium terug naar een parcours dat vorig jaar ook al werd afgewerkt. Dat betekent dat de piloten die vorig jaar al aan de start stonden een licht voordeel zullen hebben, ook al werd de Rally van Wallonië toen in de herfst verreden.
En dan denken we natuurlijk aan Benoit Verlinde, die als leider in de tussenstand aan de start komt. "Vorig jaar was het de ganse dag bijzonder spannend. Pas in het donker kon ik het verschil maken. Ik heb dus mooie herinneringen aan de snelle proeven. Natuurlijk mikken we opnieuw op de overwinning," vertelt Benoit Verlinde, de winnaar van de openingsmanche in Tielt.
 
Nielsen geprikkeld
 
Hij zal moeten uitkijken voor de Deen Casper Nielsen, die geprikkeld is na zijn derde plaats in Tielt, waar hij door het spel van de normtijden nipt de duimen moest leggen voor Jeroen Catelin. "In Namen krijgt Casper Nielsen een parcours voorgeschoteld dat hem moet liggen. Hij houdt van snelle en uitdagende proeven. Casper komt speciaal in België aan de start voor de sterke concurrentie en de uitdagende klassementsproeven. En, hij heeft ambitie. We mikken op de titel, dus willen we winnen, ook al moet Casper het parcours ontdekken," aldus navigator Ward Hanssens.
 
Pierre-Manuel Brasseur wil graag aansluiten bij de kopgroep. Met de ervaring van vorig jaar, mikt ook hij op een podiumplaats, net als Jeroen Catelin, die in Tielt de snelheid had om mee te doen voor de prijzen. "Vorig jaar heb ik lang moeten wennen aan het rijden met de koppelrijke turbomotor. Na jarenlang met atmosferische motoren te hebben gereden, moest ik mijn rijstijl veranderen en dat kostte tijd. Nu heb ik de ervaring met de Clio om vooraan mee te strijden," voorspelt de West-Vlaming.
 
Nikolai Bruyneel zal het parcours ontdekken. Hij wil in de eerste plaats ervaring opdoen en progressie maken, net als Vitalii Antonov en Sébastien Brancart, die vroeg werd uitgeschakeld in de TAC Rally.
 
 
 
De dames weer van de partij
 
Camille Mazuin wil in eigen streek bewijzen dat haar crash in Tielt geen invloed heeft op haar gedrevenheid en motivatie. De jongedame die de kleuren van het RACB National Team verdedigt heeft in elk geval een nieuwe Clio Rally5 ter beschikking. Ze mag zich wel verwachten aan flink weerwerk van de 18-jarige Clémentine Benoit, die niet beloond werd voor haar mooie debuut in Tielt.
 
Spanning verzekerd
 
Het belooft weer spannend te worden in de Clio Trophy Belgium in deze 38ste Rally van Wallonië. "Vorig jaar hebben de Clio's Rally5 van de Trophy echt furore gemaakt in de Rally van Wallonië, met twee wagens in de Top 10 van deze klassieker. We zijn dan ook verheugd terug van de partij te zijn. Het is een lange, zware en snelle wedstrijd, waarin de deelnemers de betrouwbaarheid van hun Clio's zullen kunnen benutten. Het is uitkijken vooraan naar het duel tussen Benoit Verlinde en Casper Nielsen, waarbij ook Jeroen Catelin en Pierre-Manuel Brasseur in het oog te houden zijn," aldus Sandrine Wanson, coördinatrice van de Clio Trophy Belgium bij MY Racing.  
 
Twee jonge voorbeelden
 
Karl Schuybroek, directeur communicatie bij Renault België Luxemburg, is verheugd voor de tweede keer te gast te zijn in de Rally van Wallonië met de Clio Trophy Belgium.
"De Rally van Wallonië is een mythische klassieker in het Belgisch rallykampioenschap. Vorig jaar hebben onze jongeren het potentieel van de Clio Rally5 getoond met een aantal toptijden. Dit jaar is het startveld een stuk sterker, maar de Clio's voelen zich goed op dit soort natuurlijke proeven. Ik verwacht veel van de twee jongeren die dit seizoen overgestapt zijn naar een Clio Rally4, Tom Rensonnet en Gilles Pyck. Zij gaan voor de prijzen in het Junior BRC. Het ideale voorbeeld voor onze jonge talenten in de Clio Trophy," besluit Karl Schuybroek.

Clio Trophy Belgium PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 28 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons