van der Horst

Rally van Wallonië: “Doel bereikt voor de VW Polo GTI”

Belgian VW Club - VW Polo GTI
Belgian VW Club - VW Polo GTI
De 30ste editie van de Rallye de Wallonie deed de regio rond Namen tijdens het laatste weekend van april opleven. Bij de Belgian VW Club heerste een gevoel van tevredenheid na de prestaties van zijn VW Polo’s GTI, wagens die financieel zeer aantrekkelijk blijven in verhouding met de prestaties.
Na een schitterend parcours eindigde de tandem Guillaume Dilley/Geoffrey Brion op de 24ste plaats, waarbij ze slechts vijf wagens uit de R2-klasse voor zich dienden te dulden. Peter Hopmans en Nico Weyens eindigden de Waalse klassieker op een 53ste plaats in het algemeen klassement.
 
De rallyversie van de VW Polo GTI, ontwikkeld door het team RGMI van René Georges, is een wagen die qua verhouding kostprijs/prestaties meer dan interessant blijkt. Voor een huurprijs van 7000 euro excl. BTW, waarin alle kosten en verzekeringen zijn meegerekend, kan een piloot in ideale omstandigheden deelnemen aan een proef van het Belgisch kampioenschap en volop meestrijden met andere tweewiel aangedreven wagens. Net dit was het objectief van de Belgian VW Club en de reden waarom werd beslist twee VW Polo’s GTI in te zetten in onze nationale competitie.
 
Belgian VW Club - VW Polo GTI
Belgian VW Club - VW Polo GTI
Dankzij Guillaume Dilley en co Geoffrey Brion, samen reeds 25ste in de TAC Rally, eindigde de VW Polo GTI op een mooie 24ste plaats algemeen in de 30ste Rally van Wallonië. “We werden voorafgegaan door slechts vijf wagens uit de R2-klasse, terwijl er meer dan 30 aan de start stonden. Ik denk dat we daarmee ons doel wel hebben bereikt”, blikt de Brusselaar terug. “Zowel het onderstel als de motor van deze Polo GTI zijn heel efficiënt en als je de chrono’s analyseert, stel je vast dat we regelmatig in de buurt kwamen van de toptijden in de R2-klasse, vooral dan in de snellere KP’s. We hebben aangevallen en 24ste eindigen is echt een prima resultaat. Voor een “low-cost”-wagen, die in ieder geval goedkoper is dan een R2, zeker niet slecht.”
 
Belgian VW Club - Guillaume Dilley & Peter Hopmans
Belgian VW Club - Guillaume Dilley & Peter Hopmans
Meer dan het resultaat, gingen Peter Hopmans en Nico Weyensvooral  op zoek naar het plezier. Ze keken dan ook enorm uit naar de schitterende proeven van de “Wallonie”. “Wij hebben ons echt heel goed geamuseerd”, lachte Peter, die samen met Nico als 53ste werd afgevlagd. “De wagen was fantastisch en we kenden niet een echt probleem. Ik kende de Naamse wedstrijd niet echt goed maar beetje bij beetje won ik aan vertrouwen en ook tussen mezelf en Nico, mijn co-piloot, verliep alles uitstekend. In het begin van de rally waren mijn tijden niet wat ik ervan verwacht had, maar zaterdagavond ging het plots stukken beter en ben ik een sneller beginnen gaan. Toegegeven, ik kom nog niet in de buurt van Guillaume’s chrono’s maar de kloof is al wat minder groot dan in Tielt. De basis is er en het is nu vooral een kwestie van details om nog wat sneller te gaan.”
 
Na afloop van de derde manche van het Belgisch kampioenschap heerste een gevoel van tevredenheid binnen de Belgian VW Club. “We zijn blij”, aldus een lachende Charles-Henri Bonnet, Secretaris-Generaal van de Belgian VW Club. “Na de 25ste plaats in de TAC Rally eindigen we hier 24ste terwijl het deelnemersveld toch een stuk sterker was. De wagen zit nog steeds in een ontwikkelingsfase en hoewel nog niet alles perfect loopt, doen de prestaties van Guillaume, die alles uit de kast heeft gehaald, alvast het beste verhopen. Dit bevestigt het resultaat van Tielt en zet onze ambities kracht bij. We zaten tussen de R2’s en dit met een Polo GTI die een stuk minder kost! De volgende etappe wordt de Sezoensrally in Bocholt, met heel wat kilometers op onverhard. Eens kijken hoe onze Polo GTI het er daar zal vanaf brengen.”

Belgian VW Club press - Foto's: RIP De Coster / Vautier



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 29 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons