van der Horst

Rally van Zweden: Pontus Tidemand eerste leider

Pontus Tidemand
Pontus Tidemand
Op donderdagavond werd de Rally van Zweden op gang geschoten met een super special stage in Karlstad op de hippodroom van Färjestadstravet over 1,9 km. De Rally van Zweden is de tweede manche van het WK Rally na de openingswedstrijd in Monte Carlo. Voor de tweede maal moeten de piloten over sneeuw en ijs
  • Prospeed Competition
De Zweedse thuisrijder Pontus Tidemand was verrassend de snelste in zijn Ford Fiësta R5 en zette alle WRC rijders een neus. Hij is dan ook de eerste leider. Deze super stage is meer een formaliteit en het echte werk begint op vrijdag op de besneeuwde snelle KP’s.

Tidemand was voor eigen volk een fractie sneller dan Ostberg (Citroën), Latvala (Volkswagen), Neuville (Hyundai), Mikkelsen (Volkswagen) en Tänak (Ford) die allemaal volgden binnen de seconde. WK leider Ogier realiseerde de 7de chrono op 1,1sec. van Tidemand. Debutant bij Hyundai, de Nederlander Kevin Abbring klokte de 10de tijd op 2,5 seconden.

17 WRC wagens kleuren de inschrijvingslijst en morgen krijgt Ogier als WK leider de ondankbare taak om het parcours te openen. Negen KP’s  in Zweden en Noorwegen staan vrijdag op het menu met 124,54 km tegen de klok.  

Foto: WRC.com 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 12 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Zweden.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons