van der Horst

Rally van Zweden: Dag 3: Ogier blijft domineren - Fransen de beste schaatsers

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier en de nagelnieuwe VW Polo R WRC blijven verbazen. Normaliter is de Rally van Zweden de speeltuin voor de Scandinaven. Eenmaal lukte Sébastien Loeb er in om in 2004 deze ban te doorbreken met de Citroën Xsara WRC en dit lijkt zich nu te gaan herhalen.
Dat Ogier heel wat in zijn mars heeft weten we al enkele jaren. Reeds toen hij destijds als ploegmaat van Loeb de rol van waterdrager kreeg toebedeeld. De overstap naar Volkswagen waardoor Ogier nog een jaar moest opofferen en met de Škoda S2000 moest rijden, heeft hem geen windeieren gelegd.

Mikko Hirvonen - Citroën DS3 WRC
Mikko Hirvonen - Citroën DS3 WRC
De 31,4 seconden-bonus die de Volkswagen-rijder deze morgen had op zijn landgenoot Loeb zijn een dag of 131 km later gekrompen tot 26,9 seconden. Loeb heeft dus 4,5 seconden kunnen afpitsen en maakte zich los van de Finse Volkwagen rijder Latvala. Deze laatste had deze morgen een achterstand van 1,7 sec. op Loeb. Latvala moest zijn derde plaats prijsgeven aan de Noorse Ford-rijder Østberg die op 30,8 seconden staat van de Franse wereldkampioen. Latvala verloor vandaag opnieuw een halve minuut en staat met nog één dag te gaan nu op de vierde plaats.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Een andere Ford-rijder, Novikov staat eenzaam vijfde voor onze landgenoot Thierry Neuville die kon profiteren van het feit dat teammaat Hänninen op de laatste korte proef meer dan een volle minuut moest toegeven. Solberg, Prokop en Sordo maken de voorlopige top 10 rond.

De chrono’s binnen de top 10 liggen vrij ver uit elkaar. De kans is dus vrij groot dat, indien iedereen gevrijwaard blijft van problemen, wij nog maar weinig verschuivingen gaan zien tijdens de afsluitende dag morgen. Alleen tussen Latvala en Novikov kan er nog een mooi duel ontstaan voor de strijd om de laagste podiumtrede.

Er resten nog zes KP’s of een totaal 93 km tegen de chrono.

Foto's Willy Weyens & Racing Intl. Photo 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 9 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sweden.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons