van der Horst

Rally van Zweden: Novikov crasht - Neuville binnen top 5

Zoals we daarnet aanhaalden na KP 3 moest Thierry Neuville rekenen op een fout van de concurrentie om nog een of meerdere plaatsen te kunnen opschuiven.
De Russische teammaat van Neuville, Evgeny Novikov in vijfde positie, ging op de vierde KP van de slotdag zwaar in de fout en ging tollen. Hij verloor hierbij meer dan 10 minuten en viel terug in de rangschikking. Hierdoor kan onze landgenoot Neuville doorstoten naar de vijfde plaats in de tussenstand. Ook Citroën-rijder Dani Sordo ging de boer op en bleef steken in een sneeuwmuur. De Spanjaard stond op dat moment op de 8ste plaats.

Henning Solberg ging als een bezetene tekeer en klokte op de op twee na laatste KP de scratch met 19 tellen voor op Ogier en 22,9 op Loeb. Dat wil zeggen dat Ogier opnieuw 3,9 sec. verder uitloopt op Loeb en meer dan waarschijnlijk deze rally zal winnen. Latvala en Ostberg zetten in de Hitchcockthriller om de derde plaats een identieke chrono op de tabellen waardoor Ostberg nog steeds 5 seconden voor heeft op Latvala.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 10 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sweden.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons