van der Horst

Rally Zweden: Neuville bestendigt voorsprong

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville gaat na negen proeven in de Rally van Zweden, de tweede WRC-manche, nog steeds autoritair aan de leiding. Hij kon zelfs zijn voorsprong op Jari-Matti Latvala tot over de halve minuut tillen.
  • STX Motorhomes
Neuville heeft in zijn Hyundai i 20 WRC nog altijd de touwtjes stevig in handen. De Belg blijft constant in de voorste regionen en nam zelfs nog iets meer afstand van zijn dichtste belager. Dat is nog altijd Jari-Matti Latvala. De Finse Toyotarijder volgt nu op 32'8 seconden van de Oostkantonner. "We hadden een goede ochtend. We gaan geen stomme dingen doen, en de rally controleren", aldus Neuville.

Ott Tänak is de snelste man van het moment. In zijn Ford Fiesta WRC nam hij alle besttijden voor zijn rekening en komt nu op amper 10 seconden van de tweede plaats. Tegelijkertijd nam hij afstand van teamgenoot Sebastien Ogier en de Citroën C3 WRC van de Brit Kris Meeke. Ogier volgt al op 56'2 seconden van Neuville, Meeke volgt al 1min10'3. van de leider.

Zaterdagmiddag staan er nog drie proeven op het programma. Knon 2 werd namelijk geannuleerd. Na de doortocht zaterdagochtend oordeelde de FIA dat de proef te gevaarlijk was door een te hoge gemiddelde snelheid. Tänak won die proef met een snelheid van 137,8 km/u.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons