van der Horst

Rallycross Duivelsbergcircuit dit weekend met een Duits tintje

Yves Teelen versus Denis Remans
Yves Teelen versus Denis Remans
Dit weekend staat het Duivelsbergcircuit deels in het teken staan van het Duitse kampioenschap en zullen een veertigtal Duitse rallycrossers hun buitenlandse uitstap voor het Duitse kampioenschap (DRX) betwisten en zich onderling meten met de Belgische piloten tijdens deze vijfde wedstrijd, de derde BK-wedstrijd op de Duivelsberg voor het Belgisch Kampioenschap 2019. Op zaterdag zijn eerst de VAS-piloten aan de beurt en op zondag 8 september zal worden gestreden om de punten in het Duitse en Belgische rallycross kampioenschap.
Het BK rallycross is dit weekend op de Duivelsberg in Maasmechelen aan de voorlaatste manche toe. In de drie BK-klassen ligt de strijd nog helemaal open.

Nick Vanalken
Nick Vanalken
Bij de Super1600 gaat de titelstrijd tussen de top drie in het klassement gewoon verder. Hierin diepte Dennis Remans (Ford Fiesta) zijn voorsprong ondertussen verder uit. Regerend kampioen, Steve Otzer won de laatste wedstrijd en scoorde vier BK-punten meer dan de leider maar toch is de man uit Lubbeek in de tussenstand pas terug te vinden op rang vier. Yves Teelen staat met zijn Peugeot 208 op plaats twee, net voor veelvoudig Belgisch Kampioen Davy Van Den Branden (Citroën DS3) die maar 2 eenheden gescheiden zijn van elkaar. De plaatsen vijf t/m zeven zijn ingevuld door Pascal Roumans (Ford Fiesta), Nick Vanalken (VW Polo) en Jody Putzeys (Opel Astra) maar dit trio telt al meer dan dertig punten achterstand en zijn bijgevolg vrijwel uitgeteld voor het BK.

Luc Maris
Luc Maris
Met 4 overwinningen op rij en telkens het maximum aan punten staat Luc Maris (Volvo S40) grandioos aan de leiding en heeft de man uit Zonhoven ook de beste uitgangspositie voor de titel bij de SuperNationals + 2 liter. Het BMW-duo Stefanie Van Lingen – Stefan Vaesen volgen op plaats twee en drie maar tellen meer dan 30 punten achterstand op de leider. Voor Volvo S40-rijder Kristof Bex is het kalf quasi verdronken wat betreft titelambities en kijkt de man uit Zolder reeds aan tegen een achterstand van 46 punten op de leider Maris. Tom Meeusen (Mitsubishi Lanser) sluit de top vijf net voor de enige Noorderbuur in dit +2-liter-gezelschap Roel Verhoeven (BMW M3) en Johnny Verkuringen ook met een BMW M3.

Mandy Kasse
Mandy Kasse
De SuperNationals -2 literklasse wordt aangevoerd door Kurt Lambers. De BMW M3-rijder uit Neeroeteren heeft tien punten voorsprong op de Seat Ibiza van Bart Coninx en veertien punten op Filip Wojtowicz (Volvo C30). Met Nick Neyens (Ford Escort) en de Nederlandse “Amazone” Mandy Kasse is de top vijf in het klassement ingevuld. Het Opel Corsa-duo Robbe Goris - Glen Cools vallen net buiten de top vijf maar zijn erop gebrand om zo snel mogelijk de top vijf binnen te dringen.

De DRX - Deutsche Rallycross-Meisterschaft International 2019 bestaat uit een combinatie van verschillende klassen zoals: SuperCars-, Super1600- en SuperNationals-bolides. Dit kampioenschap wordt aangevoerd door Dietmar Brandt (Skoda Fabia T1) voor Björn Barkhoff (VW Polo) en Victor Smolski (Audi S4).

Bij de DRX Produktionswagen; DRX Rallycars; DRX Rookie1600 is het ook Dietmar Brandt (VW Golf 4) die het klassement aanvoert vóór Jannik Riese (Honda Civic Type-R) en Tim Kulikowski (Opel Corsa C). Op dit Duivelsbergcircuit zal beslist worden wie als kampioenschapsleider naar de finalewedstrijd op het Motorsport Arena in Oschersleben afreist. Deze wedstrijd zal plaatsvinden tijdens het weekend van 19 en 20 Oktober 2019.

Op zaterdag zal de vierde wedstrijd uit het totaal van vijf voor het VAS-kampioenschap betwist worden. De meer dan 75 deelnemers - verdeeld in drie klassen - zullen voor spanning en spektakel zorgen.

Persbericht BRCV
Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op vrijdag 6 september 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons