van der Horst

Lohéac: Tweede winst op rij voor Bakkerud

Andrea Bakkerud - Citroën DS3
Andrea Bakkerud - Citroën DS3
Afgelopen weekend was het de beurt aan het Franse Lohéac om de RallycrossRX te ontvangen tijdens de zevende ronde van het kampioenschap. Rallycross is in Frankrijk zéér populair en brengt steeds tienduizenden toeschouwers op de been. En als de organisator dan ook Loeb en Meeke kan strikken, is het hek helemaal van de dam. Thuisrijder Fabien Paillier, zoon van Jean-Luc Pailler, opende de eerste twee kwalificatiereeksen met een tweede chrono en een besttijd en pakte de voorlopige pole na dag 1. Ook de Zweed Timmy Hansen begon schitterend aan het weekend en pakte een eerste en tweede chrono. Meeke was goed voor een zesde tijd in de eerste manche met de Peugeot 208, maar kwam verder in het verhaal niet meer voor en viel dus buiten de halve finales. Pailler junior en Hansen junior konden tijdens de derde en vierde kwalificatie de lijn niet doortrekken, maar ze pakten toch een plaats in de halve finale. Dit was ook het geval voor de Rus Timerzyanov, de Noren Bakkerud, Petter en Henning Solberg en Alexander Hvaal, de Amerikaan Foust en thuisrijders Jeanney, Serazin, Loeb en Dayraut.
  • Circuit Zolder
Sébastien Loeb - Citroën DS3
Sébastien Loeb - Citroën DS3
Van de favorieten en reguliere deelnemers slaagden Marklund en Doran er niet in om door te stoten naar de halve finales.

Bakkerud won de eerste halve finale voor voor Foust en Timerzyanov, terwijl Loeb nipt de duimen moest leggen tegen de Russische Europese kampioen.

De tweede halve finale was voor Petter Solberg, voor Jeanney en Serazin.
Het was tenslotte Bakkerud die na Höljes in Zweden ook deze wedstrijd achter zijn naam zette en won voor Petter Solberg en Jeanney, die op zijn thuisbasis het podium mocht vervolledigen. Timerzyanov, Serazin en Foust sloten de finale af.

Start SuperCars
Start SuperCars
Zodoende kon de Russische Citroën rijder zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap op teamgenoot Hansen iets vergroten, terwijl Jeanney en Bakkerud gevaarlijk in de buurt komen van de Zweedse youngster en zoon van Kenneth Hansen. 
Reinis Nitiss - Renault Clio Super1600
Reinis Nitiss - Renault Clio Super1600
Véél volk en ook veel Fransen op de startgrid van de Super1600, maar het was toch leider in het kampioenschap Nitiss die aan het langste einde trok voor de Fransen Bossard en Olivier. Rakhmatullin bleef hangen in de halve finale terwijl Linnemann amper scoorde tijdens de kwalificaties. Hierdoor doet Nitiss een goede zaak in het kampioenschap. Nittis was trouwens in bloedvorm. In een veld van 37 wagens lukte hij viermaal de snelste chrono, won de halve finale en ging ook in de finale met de grootste beker lopen.

Derek Tohill - Ford Fiësta Touring Car
Derek Tohill - Ford Fiësta Touring Car
Bij de TouringCars was het onze landgenoot Koen Pauwels die de eerste snelste chrono op de tabellen zette. Nadien was het de Ier Tohill die driemaal de snelste was, maar Pauwels was de tweede snelste van het weekend en stond op de pole van zijn halve finale. Daarin werd hij tweede na Lundh terwijl Tohill zijn halve finale won. In de finale was het opnieuw Tohill die won voor Lundh en Castoral.
Koen Pauwels - Ford Fiësta Touring Car
Koen Pauwels - Ford Fiësta Touring Car
Pauwels werd pas vijfde na een tik in de finale, maar pakte belangrijke punten tijdens de kwalificatie en staat nu na Tohill en Castoral op een knappe derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 1 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lohéac.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons