van der Horst

Nieuwssprokkels met EKS, Loeb, De Ridder & Zelos

Loeb versus Ekström
Loeb versus Ekström
Er beweegt iets binnen het EKS Team van Mattias Ekström. Het team beschikte over vier Audi’s S1 Supercar, aangevuld met nog een wagen die moest dienen voor reserveonderdelen. Drie wagens werden reeds van de hand gedaan, terwijl de vierde verder wordt opgebouwd om die ook te verkopen. De wagen waarmee Ekström zelf onderweg was afgelopen seizoen, blijft echter op stal. Ook het feit dat Toomas Heikkinen niet langer deel uitmaakt van de EKS familie doet vragen rijzen omtrent de weg die Ekström wil inslaan.
  • Prospeed Competition
Toomas Heikkinen (Audi) & Reinis Nitiss (Audi)
Toomas Heikkinen (Audi) & Reinis Nitiss (Audi)
Indien de geruchten omtrent de verkoop van de wagens kloppen, zal ook de Let Reinis Nitiss volgend seizoen een ander stuur moeten zoeken. Volgens bronnen zouden twee van de verkochte Audi’s richting België komen, maar de betrokken partij kon ons dit nog niet bevestigen.




Wel een zekerheid die we meekregen is dat Sébastien Loeb binnen het WK RX actief blijft met Peugeot ondanks het feit dat hij met Citroën een beperkt programma zal afwerken in het WRC. Of dit echter opnieuw binnen het team van Hansen zal zijn, is maar de vraag. Tweevoudig RX2-kampioen Raymond wil namelijk ook richting de Supercars en verdedigt dezelfde sponsorkleuren als Loeb. Afwachten dus wat dit geeft.

Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
Verder zijn er ook nog de schitterende prestaties die onze landgenoot Guillaume De Ridder neerzette in RX2 met een derde eindplaats in het kampioenschap na drie podiumplaatsen op zeven races. Volgens De Ridder, die ondersteund wordt door Zelos, wil hij de ingeslagen weg verder bewandelen en de RX2-titel als doel stellen in 2019.


Ladbrokes SRX SsangYong Cup
Ladbrokes SRX SsangYong Cup
Naast de steun die Zelos geeft aan De Ridder, blijft deze KMO uit Mont Saint Guibert betrokken bij de organisatie van de Belgische manche van het World RX en zal ook met partner SsangYong verder de SRX cup onder zijn vleugels houden ofwel de eerste monomerkencup in de rallycross. Het eerste seizoen was succesvol met een zwaar bevochten kampioenschap, waarin Loris Cencetti jr. in de laatste wedstrijd naar de titel reed. In 2018 wordt de SRX Cup voorgezet: sprintwedstrijden (in het kader van het Belgisch kampioenschap in die specialiteit) worden dan gewisseld met uithoudingsraces.

Foto's: Johnny Loix & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 22 december 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons