van der Horst

Argentinië: Zware strijd voor vice titel bij piloten en algemene titel bij de teams

Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Komend weekend wordt in het Argentijnse San Luis de laatste manche op gang geschoten van het eerste WK RallycrossRX. 17 teams tekenen paraat en alle toppers zullen aanwezig zijn. Ondanks het feit dat we met de Noors Petter Solberg reeds de eerste wereldkampioen Rallycross kennen, zijn alle prijzen nog niet verdeeld. Voor de overige ereplaatsen achter de Noor is het nog vechten en ook de titelstrijd bij de teams ligt nog volledig open.
  • Skylimit Events
Timmy Hansen in de fout - Peugeot T16 Supercar
Timmy Hansen in de fout - Peugeot T16 Supercar
San Luis wordt komend weekend dus de laatste ontmoeting van het seizoen. Solberg is zoals geweten reeds zeker van de titel, maar door het feit dat de Noor quasi een gans seizoen alleen onderweg was met zijn Citroën DS3 SuperCar, komt zijn team niet in aanmerking voor de titel bij de teams.

Het Olbergs MSE team kwam met Ford-rijders Nitiss en Bakkerud het best uit de startblokken in het begin van het seizoen, maar in de tweede seizoenshelft kwamen de Volkswagen Polo’s van Marklund Motorsport met Anton Marklund en Toomas Heikkinen flink opzetten en pakten in Turkije de leiding over met vier luttele
Makkerud versus Marklund
Makkerud versus Marklund
puntjes. Ook Hansen Motorsport reed een mooie tweede seizoenshelft met Timmy Hansen en Timur Timerzyanov in hun Peugeot 208; zij staan op de derde plaats. Hun achterstand bedraagt wel 39 punten en zij moeten reeds op een half mirakel rekenen om de titel bij de teams nog te pakken. Hansen Motosport kan wel niet meer worden bijgebeend door het team van Petter Solberg dat vierde staat en ook vierde zal blijven. Dat wil dus zeggen dat we met Marklund Motorsport, Olbergs MSE, Hansen Motorsport en Petter Solberg World Rallycross Team vier teams hebben binnen de top 4 die onder Zweedse vlag rijden. Rallycross blijft dus ook op dat vlak een Scandinavische aangelegenheid.

Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
In de strijd om de tweede en derde plaats achter Solberg zal het gaan tussen Heikkinen (VW) 200p, Nitiss (Ford) 182p, Hansen (Peugeot) 179 en Bakkerud (Ford) 173p. Wetende dat er nog 30 punten te verdienen zijn, zijn er dus verschillende scenario’s mogelijk.

Foto's: Johnny Loix-Georges De Coster-RallycrossRX-Belgian VW Club



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 25 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Argentinië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons