van der Horst

Mettet: Nabeschouwing Patrick Van Mechelen

De WRX wedstrijd in Mettet afgelopen weekend bracht niet wat Patrick verwacht had. Het niveau van de toppers lag zoals verwacht erg hoog, maar ook de gevechten met de sub-toppers kwamen er niet echt.
Twee keer moest Patrick de handoek werpen en opgeven, een keer zat zelfs de start er niet in, en een keer raakte Patrick tot een 26ste tijd.

In reeks een viel de Fiesta van Patrick stil net na de start door een elektronisch probleem.
Bij het opwarmen van de banden voor de start van de tweede reeks ging het achterdifferentieel stuk waardoor de tweede reeks al over was nog voor ze begonnen was voor Patrick.

De derde reeks was eigenlijk de enige reeks die op een deftige wijze kon worden afgewerkt. Patrick kwam als tweede uit de start en kwam ook als tweede over de finish na Rustad.

In de vierde reeks maakte Patrick een goeie start. Hij kwam als leider aan de eerste bocht voor Linnerud, Veiby en Jansen. De tegenstanders waren iets te hevig en Patrick werd rond geduwd met een opgave tot gevolg.

Patrick Van Mechelen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 16 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons