van der Horst

RallycrossRX: Edward Sandström met EKS Audi Supercar aan de start in Mettet

Tidemand en Ekström - Audi S1 Supercar
Tidemand en Ekström - Audi S1 Supercar
Het blijft supersterren regenen in de Rallycross RX. Na Solberg, Villeneuve, Piquet jr., Winkelhock, Ekström, enz, zal nu ook Sandström zijn opwachting maken in het RallycrossRX, en meer bepaald met de Audi S1 Supercar tijdens de Belgische manche in Mettet.
De 35-jarige Zweed zal de Audi S1 EKS RX bemannen en is de vervanger van EKS oprichter Mattias Ekström, die op dat moment aan de slag is voor Audi in het DTM in Moskou. Hij zal ploeg vormen met Tidemand in de Audi S1 Supercar.

Edward heeft een uitgebreide kennis van het racen met bijna elk type racewagens. Overwinningen in het Zweedse Touringcar kampioenschap, en de titel in de Scandinavische Porsche Carrera Cup, aangevuld met succesvolle endurance races, bijvoorbeeld door het winnen van de 24 uur van Doha. In 2013 eindigde hij tweede in de FIA GT Series in een Audi R8 LMS Ultra. Dit jaar neemt hij deel in de Blancpain Endurance Series.

Foto: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 1 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons