van der Horst

Rallye de Portugal: Dennis Kuipers aan de start met M-Sport Ford Fiesta RS WRC

FERM coureur Dennis Kuipers keert na een afwezigheid van meer dan een jaar terug in het WK Rally's. In de 2013 Vodafone Rally van Portugal (11-14 april) rijdt de Nederlander met een Ford van het Qatar World Rally Team.
  • Dreamdrive
Dennis Kuipers gaat van start met de Ford Fiesta RS WRC van Juho Hänninen. De Fin heeft op het laatste moment om privé redenen af moeten zien van deelname aan de vierde WK-rally van het jaar.

De coureur uit Borne is bekend met de proeven van de Rally van Portugal en met de World Rally Car van M-Sport: vorig jaar reed Dennis Kuipers met zijn Belgische navigator Robin Buysmans in deze wedstrijd naar een zesde plaats algemeen.

Dennis Kuipers is nog altijd de meest succesvolle Nederlander in het WRC. In 2011 eindigde hij in de Rallye de France - Alsace als rijder van het FERM World Rally Team op een formidabele vijfde plaats.
M-Sport wenst Juho en zijn familie sterkte in de komende periode, tegelijkertijd kijkt het team uit naar de hernieuwde samenwerking met Dennis Kuipers en Robin Buysmans.

Dennis Kuipers:
"Ten eerste wil ik mijn beste wensen sturen naar Juho (Hänninen, red.) en zijn familie. Ik weet zeker dat het team het als een gemis zal ervaren dat Juho en Tomi (Tuominen, Hänninen's navigator, red.) er niet bij kunnen zijn in Portugal.”

"Ik wil ook Malcolm (Wilson, directeur M-Sport) en Nasser (Al-Attiyah, red.) bedanken voor de kans om in de Qatar Ford te stappen als vervanger van Juha. Portugal is voor mij één van de mooiste rally's; een wedstrijd die een boel goede herinneringen bij mij oproept. Ik kan niet wachten om terug te keren in het WRC en kijk uit naar de hernieuwde samenwerking met M-Sport.”

Dennis Kuipers press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op woensdag 3 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Portugal.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons