Rallye de Wallonië: Princen leidt - Loix verrassend in strijd voor tweede plaats

Kris Prinsen - Subaru Impreza WRC
Nadat Freddy Loix gisteren op de Citadel van Namen verrassend de openingsproef won tegen een leger WRC's, stonden vandaag drie lussen van vier KP’s op het programma. De besttijden in deze twaalf snelle KP’s werden verdeeld onder de WRC’s van Princen (6), Bouche (3) en Allard (3). Freddy Loix reed in zijn minder snelle Skoda Fabia S2000 evenwel een schitterende eerste dag en is momenteel in volle strijd verwikkeld voor de tweede plaats en de belangrijke punten voor het Belgisch kampioenschap.
Freddy Loix -Skoda Fabia S2000
Fast Freddy
weerde zich als een duivel in een wijwatervat. Hij wist de eerste lus van vier KP’s zelfs als leider af te sluiten met 1,7 seconden op Bouche en 13" op Princen die zijn motor liet afslaan en ook nog eens een pirouette maakte. De winnaar van de Rally van Tielt lukte een hattrick in de tweede lus en pakte zodoende de leiding over van Loix, die naar de derde plaats verhuisde op 6,1 sec. van Princen en 1,2 sec. van Bouche in de Citroën C4 WRC. Princen ging door op zijn elan, won ook de eerste twee proeven van de laatste lus op zaterdag en maakte daar het verschil. Allard, die tegen een straftijd aankeek van 2min10 seconden, won de laatste twee proeven en zodoende mag Princen gaan rusten met een bonus van 21,2 seconden op Bouche, terwijl Loix amper 4/10 sec. achter Bouche staat en dus nog steeds de tweede plaats in het vizier heeft. De proeven op zondag zijn evenwel nog sneller dan op zaterdag, waardoor in theorie Bouche zijn tweede plaats moet kunnen veilig stellen.

patrick Snijers - BMW 130i
Loix vertelde dat hij tevreden was met een podiumplaats inzake het kampioenschap en zal daar ongetwijfeld in lukken indien hij gevrijwaard blijft van pech. Hij heeft een kleine 20 seconden voorsprong op de Citroën Xsara WRC van Grooten die de hete adem in de nek voelt van Cherain in de Ford Fiësta R5. De Jong, Van Woensel, Bonjean, Snijers en Allard maken de top 10 rond. Zeven WRC’s dus binnen de top tien met daartussen de Skoda S2000 van Loix, de Ford Fiësta R5 van Cherain en een schitterende Patrick Snijers in de achterwiel aangedreven BMW 130i.

Morgen zondag staan nog twee lussen van telkens vier KP’s op het programma.

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 26 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.