van der Horst

Rallye de Wallonie: Duval hotst snelst Citadel af

François Duval - Citroën DS3 R5
François Duval - Citroën DS3 R5
François Duval (DS3 R5) heeft alle twijfel meteen weggenomen vrijdagavond. Ja, hij behoort het kransje winstkandidaten in de 33ste Rallye de Wallonie. De Waal klokte tijdens de tweede run op de citadel van Namen een fabelachtige tijd en mag als leider de zaterdagproeven in.
  • Skylimit Events
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Chris Van Woensel was gebeten om een knalprestatie neer te zetten. Hij klokte de besttijd tijdens de openingsrun, maar kon niet lang genieten van de leiding.

Tijdens de tweede proef werd het klassement namelijk goed geschud. Duval ging 7 seconden sneller de citadel af dan de concurrenten en heeft al een kloof van een tiental seconden op Kris Princen (208 T16) en Freddy Loix (Fabia R5).

Xavier Bouche (Fabia R5) volgt op plaats vier, David Bonjean (Citroën C4 WRC) is de eerste WRC op plaats vijf. Stephan Hermann is eerste voorwieltrekker met zijn Fiat Punto. Hij staat schitterende negende. Tuur Vanden Abeele leidt de standaarklasse vanop de zestiende plaats met zijn Mitsubishi Lancer.

Foto's: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 30 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons