van der Horst

Rallye des Ardennes: De Renault Clio's Rally5 in de hoofdrol

Lander Dhaene - Renault Clio Rally5
Lander Dhaene - Renault Clio Rally5
Na de overwinningen van Jonas Dewilde (Renault Clio) en Tom Heindrichs (Opel Corsa), zal de hoofdrol in het Junior-klassement in de Rallye des Ardennes opgeëist worden door de Renault Clio's Rally5. De Rallye des Ardennes, een nieuwkomer op de kalender van het Kroon-Oil BRC, maar in feite de opvolger van het Circuit des Ardennes, jarenlang de oudste manche van het Belgisch kampioenschap, is immers ook de openingsmanche van de Clio Trophy Belgium 2023.
Van de jongeren aan de start, staat Lyssia Baudet het beste geklasseerd op de vijfde plaats. De jongedame van het RACB National Team kijkt uit naar de eerste confrontatie van het seizoen met de andere jongeren van de Trophy, te beginnen met Pierre-Manuel Brasseur, die in de South Belgian Rally de snelste van de Clio-jongeren was, na Charles Hastir, de verrassende winnaar. Pierre-Manuel mikt resoluut op de overwinning in Dinant, maar dat geldt evenzeer voor Lander Depotter, die in Vresse-sur-Semois goed in het spoor kon blijven van Brasseur. Ook Aaron Duville, dit jaar nieuw in de Trophy, toonde met een aantal snelle tijden in de South Belgian Rally dat er rekening met hem gehouden moet worden. 
 
Lander Dhaene mikt ook op een dichte ereplaats, net als Valentin Soupart en Nikolai Bruyneel, die wat te voorzichtig van start ging in Vresse, waar hij met Frank Werner een nieuwe navigator naast zich had. Thomas Vronen is een nieuwkomer in de Clio Trophy en in het Junior BRC. Hij staat voor zijn vuurdoop, maar met Pascal Lopès heeft hij alvast een co-rijder met een pak ervaring naast zich.

Benieuwd wie zijn Clio op het hoogste schavotje kan parkeren in het Junior-klassement op de erg snelle en uitdagende proeven van de Rallye des Ardennes. Afspraak zaterdag 1 april in Dinant voor de derde manche van het Junior Belgian Rally Championship.


Stand Junior BRC: 1. J. Dewilde & T. Heindrichs 25 punten; 3. F. Anderson & B. Verlinde 18; 5. L. Baudet & M. Decock 15; 7. C. Fiasse 12; 8. P-M. Brasseur 10; 9. L. Depotter 8; 10. A. Duville 6; 11. L. Dhaene 4; 12. N. Bruyneel 2 

BRC MediaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 28 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally des Ardennes.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons