van der Horst

Rallye des Ardennes: Jourdan Serderidis favoriet in de BRC Master Cup

Jourdan Serderidis - VW Polo GTI Rally2
Jourdan Serderidis - VW Polo GTI Rally2
In de Rallye des Ardennes komen de winnaars van de eerste wedstrijden in de BRC Master Cup niet aan de start. Geen Roger Hodenius, geen Marc Timmers, geen Jimmy D'hondt. Van alle rijders die al punten achter hun naam hebben staan, komt enkel Dirk Deveux aan de start in Dinant, als favoriet in het Historic BRC.
  • Powercars
Maar, dat wil niet zeggen dat de strijd in deze Rallye des Ardennes, een nieuwe manche op de kalender van het Kroon-Oil BRC, niet spannend zal zijn. Jourdan Serderidis, tweevoudig winnaar van de Rallye des Ardennes, lijkt op papier het best gewapend met de VW Polo GTI Rally2 van SXM. Hij zal vooral weerwerk krijgen van de snelle GT's van Laurent Leonard (Porsche), Stefaan Prinzie (Alpine) en Chris Vandamme (Alpine).

Verder vinden we vooral snelle "routiniers" terug in Historic, met Patrick Deblauwe, Johnny Delhez, Vincent Prégardien, Michel Vandergeeten en Dirk Vermeersch. Paul Fraikin, genavigeerd door dochter Laetitia, gaat zijn kans in NCM met een BMW 325i.  

BRC MediaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 29 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally des Ardennes.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons