van der Horst

Rallye du Var: Guillaume de Mévius: “Een goed gevoel krijgen met onze nieuwe wagen"

Guillaume de Mévius - Citroën C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroën C3 R5
Dit weekend werken Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe de Rallye du Var af, aan het stuur van een Citroën C3 R5 uit de ateliers van DG Sport. Na afloop van de verkenningen bevestigde het duo van het RACB National Team zijn objectieven: ze willen van het parcours in de bergen gebruik maken om het seizoen 2019 voor te bereiden.
Vrijdagnamiddag start de laatste manche van het Franse rallykampioenschap op asfalt.

“Qua sfeer en kwaliteit van het startveld is dit zowat de Franse versie van de Condrozrally”, glimlacht Guillaume de Mévius. “Alle tenoren van het Franse kampioenschap tekenen present. Dat voorspelt een felle strijd voor de driedaagse wedstrijd.”

Qua parcours heeft de Var uiteraard niets te maken met de chronoritten in ons vlakke landje.

“Net dat maakt deze wedstrijd zo interessant: ze wordt afgewerkt in het Franse hinterland, op smalle en bochtige wegen, die heel sterk doen denken aan die van de Monte Carlo. Omdat het parcours in de loop der jaren amper wijzigt, kennen de Franse rallyrijders het zo goed als uit het hoofd. Dat is voor ons natuurlijk niet het geval. We hebben ons helemaal toegelegd om uit de twee doortochten van de verkenningen zoveel mogelijk parcourskennis te puren, en tegelijk goed op de precisie van onze nota’s gelet. We zijn helemaal van op nul begonnen. Vorig jaar hadden we slechts een vaag idee over de bochtensnelheid van onze R5 op dit parcours."

Met de zwart-geel-rode Citroën C3 op zoek naar een ereplaats dit weekend dus?

“Dat is niet ons belangrijkste doel”, antwoordt onze landgenoot. "Het is pas onze tweede wedstrijd op asfalt met deze auto. We zullen in de eerste plaats proberen om achter het stuur een goed gevoel van de wagen te krijgen, proberen om met de bolide in osmose te geraken. Als we daar in slagen, zullen we proberen om onze tijden van 2017 te verbeteren. Uiteraard op voorwaarde dat de weersomstandigheden identiek zijn aan die van twaalf maanden geleden.”

Wat is die weersvoorspelling trouwens?

“Er worden in de regio van Sainte-Maxime zware regenbuien verwacht. De bandenkeuze wordt cruciaal, het werk van de ouvreurs ook.”Die taak wordt toevertrouwed aan Grégoire, de vader van Guillaume, en aan André Leyh. De 64ste editie van de Rallye du Var begint met vier chronoritten op vrijdagnamiddag. Zaterdag staan er zeven op het programma, en op zondagochtend volgen er nog drie klassementsproeven.

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Internationaal op donderdag 22 november 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons