van der Horst

Rallye du Var: Guillaume de Mévius: “Hele weekend lang progressie gemaakt”

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Het seizoen 2018 van Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe werd dit weekend in de Rallye du Var met een mooie prestatie afgesloten. Aan het stuur van de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team legden onze landgenoten beslag op een negende plaats, en wisten op het verraderlijke parcours in het Franse hinterland voortdurend vooruitgang te boeken.
Opdracht volbracht voor Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe! De laatste manche van het Franse rallykampioenschap bleek dit jaar bijzonder lastig, zeker door de wisselvallige weersomstandigheden. Onze landgenoten trokken zich echter behoorlijk uit de slag.

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
“Vanaf de eerste proeven op vrijdag werden we in het diepe gegooid”, lacht Guillaume de Mévius. “Als 27ste op de weg moesten we op een proef met dikke mist drie andere deelnemers inhalen. In de volgende chronorit deed een schuiver van het team dat voor ons was gestart ons ook een twintigtal seconden verliezen. Door al die wedstrijdfeiten verloren we tijdens de eerste etappe een vijftigtal seconden.”

Nadien wisten de vertegenwoordigers van het RACB National Team op dan weer droge, dan weer natte wegen gestaag naar voor te schuiven.

“Af en toe leek het alsof we op een bouwwerf aan het rijden waren, zoveel modder lag er op de weg. Dat we de wedstrijd zonder enige schuiver hebben kunnen afwerken bezorgt ons heel wat voldoening.”

En dat was niet de enige reden tot tevredenheid.

“Door enige veiligheidsmarge in te bouwen wisten we de hele hoogstaande wedstrijd lang progressie te maken. Van de anderhalve seconde per kilometer die we in het begin van de rally verloren gingen we naar een halve seconde aan het eind van de race. Ook de vergelijking met de rijden van vorig jaar bleek gunstig. Uiteraard hebben we nog heel wat werk op de plank, zeker in het afstellen van de auto, maar we zijn heel blij dat we het seizoen kunnen afsluiten in de wetenschap dat we onze doelstellingen voor het weekend hebben bereikt.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Internationaal op zondag 25 november 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons